ΑρχικήinetJoomla 3.4.6 αναβαθμίστε άμεσα

Joomla 3.4.6 αναβαθμίστε άμεσα

Η ομάδα ασφαλείας του Joomla κατάφερε να καθορίσει ένα εξαιρετικά κρίσιμο zero-day bug, το οποίο φαίνεται να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για παραβιάσεις ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.joomla security

Πριν από λίγο η ομάδα ασφάλειας Joomla κυκλοφόρησε την έκδοση 3.4.6, μαζί με patches ασφαλείας για τις παλαιότερες εκδόσεις του CMS, ακόμη και αν ορισμένες από αυτές δεν υποστηρίζεται επίσημα πια.

Αναβαθμίστε Άμεσα!

Ο λόγος πίσω από αυτή την κρίσιμη ενημέρωση του κώδικα, είναι ένα zero-day bug που επιτρέπει στους επιτιθέμενους να εισαγάγουν κώδικα στη βάση δεδομένων του Joοmla και να τον εκτελέσουν.

Οι ειδικοί ασφαλείας της Sucuri ισχυρίζονται ότι έχουν παρατηρηθεί ήδη επιθέσεις που αξιοποιούν αυτήν την τεχνική.

Οι πρώτες επιθέσεις ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου, αλλά σήμερα, το κύμα των επιθέσεων ήταν ακόμα μεγαλύτερο σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας.

Έτσι λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, θα πρέπει να αναβαθμίσουν άμεσα στην έκδοση 3.4.6 ή να εφαρμόσουν τα patches ασφαλείας που προσφέρονται από την ομάδα ασφαλείας της Jοomla, για όλες τις εκδόσεις του CMS, ξεκινώντας από την 1.5.x.

Επιπλέον, οι webmasters θα πρέπει να αναζητήσουν στα αρχεία καταγραφής τους (logs) αιτήματα που προέρχονται από τις παρακάτω διευθύνσεις IP: 146.0.72.83, 74.3.170.33 ή 194.28.174.106, καθώς οι περισσότερες σημερινές επιθέσεις προήλθαν από εκεί.

Ο κακόβουλος κώδικας περιέχει τα strings “JDatabaseDriverMysqli” ή “O:”

Η τελευταία έκδοση της Joοmla είναι διαθέσιμη στο Github.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS