ΑρχικήinetΗ Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα λύση Kaspersky Safe Kids

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα λύση Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Lab – Σήμερα, που ένα σημαντικό μέρος της ζωής ενός παιδιού αφορά online δραστηριότητες, οι γονείς πρέπει να βρουν επιπλέον τρόπους προστασίας και εκπαίδευσης των παιδιών τους. Kaspersky Safe Kids

Η νέα λύση Kaspersky Safe Kids, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλές πλατφόρμες, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους γονείς να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα παιδιά τους και να φροντίζουν όχι μόνο για την πραγματική, αλλά και για την εικονική τους ζωή.

Σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International, περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους γονείς (52%) ανέφεραν αύξηση του αριθμού των online απειλών που αντιμετώπισαν τα παιδιά τους, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις (30%) παραδέχτηκε ότι είναι ανίκανος να ελέγξει τι βλέπει ή τι κάνει το παιδί του στο Διαδίκτυο.

 

Οι ειδικοί της Kaspersky Lab είναι βέβαιοι ότι για την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση:

οι γονείς πρέπει να μιλήσουν στα παιδιά τους για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, να τα διδάξουν κανόνες για να παραμείνουν ασφαλή και – φυσικά –να χρησιμοποιούν ειδικές τεχνολογικές λύσεις.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε ένα εργαλείο που βοηθάει στην αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών από τη χρήση του Διαδικτύου από ένα παιδί, ακόμη και αν το παιδί ξέρει περισσότερα για την τεχνολογία σε σύγκριση με τους γονείς του. Η λύση Kaspersky Safe Kids, η οποία αναπτύχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά των παιδιών, επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν με ασφάλεια τον κυβερνοχώρο και διευρύνει τα όρια της γονικής μέριμνας. Τέτοιου είδους λύσεις δίνουν στους γονείς τη δυνατότητα να προστατεύουν τα παιδιά τους με έξυπνο τρόπο, χωρίς να εμποδίζουν τις δραστηριότητές τους και διατηρώντας ένα διάλογο μαζί τους»,

δήλωσε ο Αλεξάντερ Erofeev, Chief Marketing Officer της Kaspersky Lab.

Το Kaspersky Safe Kids είναι ένα “freemium” προϊόν:

Το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητας του προσφέρεται δωρεάν, αλλά παράλληλα διαθέτει και κάποιες premium λειτουργίες που μπορούν να γίνουν διαθέσιμες έναντι αμοιβής. Για να χρησιμοποιήσετε τη λύση, απαιτείται μόνο η εγγραφή στο portal My Kaspersky, η δημιουργία ενός προφίλ για το παιδί και η λήψη της εφαρμογής για την απαιτούμενη πλατφόρμα (ή η εγκατάστασή της στη συσκευή του παιδιού από το App Store). Η λύση είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Windows, Mac, Android και iOS.

Η διαχείριση της λύσης (συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προσαρμοσμένων κανόνων) γίνεται μέσω ενός λογαριασμού στο My Kaspersky. Οι κανόνες επιτρέπουν στους γονείς να παρακολουθούν το χρόνο που το παιδί τους χρησιμοποιεί τις συσκευές, τις εφαρμογές που εγκαθιστά, τις ιστοσελίδες που παρακολουθεί, την τοποθεσία που βρίσκεται και τον κύκλο των επαφών του:

Χρήση συσκευής: Τα παιδιά συχνά χάνουν την αίσθηση του χρόνου όταν παίζουν με μια συσκευή. Η λύση Safe Kids δίνει στους γονείς τη δυνατότητα να καθορίζουν για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια συσκευή ή να επιλέξουν συγκεκριμένες ώρες, σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας που το παιδί θα έχει τη δυνατότητα να μένει online. Η λειτουργία διαχείρισης του χρόνου μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να εμποδίζεται η πρόσβαση στη συσκευή σε περίπτωση υπέρβασης του χρονικού ορίου (δεν είναι διαθέσιμο για iOS συσκευές), ή η λύση Safe Kids μπορεί να ενημερώνει το παιδί ότι είναι ώρα να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη συσκευή χωρίς να εμποδίζει την πρόσβαση του σε αυτή.

Χρήση εφαρμογών: Οι εφαρμογές μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνες (π.χ. όσες περιέχουν σκηνές βίας). Με τη λύση Safe Kids, μπορείτε να περιορίσετε τις εφαρμογές που μπορεί να εγκαταστήσει ή να ανοίξει ένα παιδί, τόσο ανά ηλικία, όσο και ανά κατηγορία (π.χ. παιχνίδια, ηλεκτρονικά καταστήματα, ψυχαγωγία, κλπ.). Οι γονείς μπορούν επίσης να καθορίσουν πόσο χρόνο μπορεί να περνάει ένα παιδί σε μια δεδομένη εφαρμογή. Η ικανότητα να περιορίζουν τη χρήση των εφαρμογών ανά κατηγορία είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές Windows, Mac OS X και Android.

Δραστηριότητα στο Διαδίκτυο: Για να αποτραπεί η πιθανότητα ένα παιδί να έρθει αντιμέτωπο με ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, η λύση Safe Kids παρέχει τη δυνατότητα φιλτραρίσματος των ιστοσελίδων ανά κατηγορία. Για παράδειγμα, μπορεί να φιλτράρει ιστοσελίδες με περιεχόμενο για ενήλικες, άσεμνη γλώσσα ή με πληροφορίες για ναρκωτικά. Επίσης, οι ανεπιθύμητες ιστοσελίδες μπορούν να αποκλειστούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης των δημοφιλών μηχανών αναζήτησης, όπως το Google, το Yandex, το Bing και τοYahoo. Ανάλογα με τις ρυθμίσεις των γονέων, οι πιθανά επικίνδυνες εφαρμογές ή ιστοσελίδες μπορούν να αποκλειστούν άμεσα. Εναλλακτικά, το παιδί μπορεί να προειδοποιηθεί ότι το άνοιγμά τους δεν συνίσταται.

Δραστηριότητα στο Facebook: Οι γονείς, μέσω του λογαριασμού τους στο My Kaspersky, μπορούν να δουν μια περίληψη της δραστηριότητας των παιδιών στο Facebook, όπως οι αλλαγές στον αριθμό των φίλων και των δημοσιεύσεων τους. Έτσι, μπορούν να παρατηρήσουν αμέσως σημάδια που υποδεικνύουν ότι το παιδί αντιμετωπίζει προβλήματα.

Κλήσεις και Γραπτά Μηνύματα: Μία επιπλέον επιλογή για συσκευές με λογισμικό Android είναι η παροχή στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις επαφές από τις οποίες το παιδί λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα SMS (για να μην παραβιάζεται η ιδιωτικότητα, το κείμενο των μηνυμάτων δεν εμφανίζεται). Η λύση επιτρέπει επίσης στους γονείς να επιλέγουν από τις ρυθμίσεις μεμονωμένες επαφές, οι οποίες ίσως εμφανίζουν ύποπτη δραστηριότητα. Αν κάποιο από αυτά τα συγκεκριμένα άτομα προσπαθεί να έρθει σε επαφή με το παιδί, ο γονέας λαμβάνει ειδοποίηση.

Τοποθεσία: Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους γονείς να γνωρίζουν πού είναι το παιδί τους σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και να δημιουργούν μια περίμετρο, στην οποία αναμένεται να βρίσκεται σε ορισμένες χρονικές περιόδους. Αν το παιδί φύγει από την καθορισμένη περιοχή, οι γονείς λαμβάνουν ειδοποίηση. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο για λογισμικάAndroid και iOS, όταν το GPS είναι ενεργό και η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο.

Αν ένα παιδί βρεθεί αντιμέτωπο με μια απειλή, ένα από τα ενήλικα μέλη της οικογένειας λαμβάνει email ή/ και μήνυμα σε μορφή ειδοποίησης (αν η γονική έκδοση του Safe Kids έχει εγκατασταθεί στη συσκευή του γονέα). Στο λογαριασμό τους στο My Kaspersky, οι γονείς μπορούν επίσης να δουν περίληψη και λεπτομερή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους ανά μέρα, εβδομάδα ή μήνα.

Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τη χρήση του Safe Kids δίνουν στους γονείς την ευκαιρία να μιλούν με το παιδί τους πιο συγκεκριμένα, να διορθώνουν πιθανά λάθη ή και να παρεμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή, για να βοηθούν και να προστατεύουν τα παιδιά. Επίσης, οι ειδικοί της Kaspersky Lab προτείνουν τα εξής:

• Αν το παιδί σας χρησιμοποιεί πολλές συσκευές ταυτόχρονα, το καλύτερο είναι να εγκαταστήσετε μια λύση ασφάλειας σε κάθε μία από αυτές
• Ακόμα κι αν το παιδί σας χρησιμοποιεί τη συσκευή στο σπίτι, υπό την επίβλεψή σας, μπορεί ούτως ή άλλως να έρθει σε επαφή με ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Επομένως, προτείνεται η εγκατάσταση λύσεων ασφάλειας και σε αυτές τις συσκευές.
• Εξηγήστε στο παιδί σας γιατί το κάνετε αυτό. Πείτε του ότι είναι σημαντικό για εσάς και ζητήστε του να μην αγνοήσει τις υποδείξεις της λύσης προστασίας.
• Μην ξεχνάτε τις ψηφιακές απειλές, όπως το κακόβουλο λογισμικό και οι πλαστές ιστοσελίδες. Η κλοπή ενός λογαριασμού online παιχνιδιού ή η απώλεια μιας ερευνητικής εργασίας μπορεί να προκαλέσει άγχος σε ένα παιδί, επομένως, οι online λύσεις ασφάλειας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα εργαλεία γονικού ελέγχου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λύση Kaspersky Safe Kids είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Kaspersky Lab.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS