ΑρχικήsecurityΟι Crackas παραβίασαν database με ονόματα συλληφθέντων από την αστυνομία

Οι Crackas παραβίασαν database με ονόματα συλληφθέντων από την αστυνομία

Η γνωστή πλέον ομάδα νεαρών hackers, με το όνομα Crackas With Attitude (CWA), η οποία απόκτησε φήμη από την παραβίαση των προσωπικών emails του διευθυντή και του υποδιευθυντή του FBI, έχει πλέον στα χέρια της και άλλα σημαντικά και ευαίσθητα δεδομένα.

hacker-hacking crackas

Η ομάδα Crackas With Attitude, ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ένα portal των αρχών μέσω του οποίου μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα:

  • Δεδομένα συλλήψεων
  • Εργαλεία για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τρομοκρατικές επιθέσεις και εν ενεργεία σκοπευτές

Το εν λόγω σύστημα, γνωστό ως Joint Automated Booking System (JABS) [Κοινό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κρατήσεων], είναι διαθέσιμο μόνο από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), τις δικαστικές αρχές και από την αστυνομία.

Επιπλέον, η ομάδα Crackas With Attitube αναφέρει ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση και σε ένα άλλο εργαλείο, που είναι κάτι σαν ένα online σύστημα συνομιλίας μεταξύ του FBI και των άλλων οργάνων επιβολής του νόμου που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Δύο μέρες πριν, η CWA δημοσίευσε στο Pastebin και στο Cryptobin, ένα τμήμα των δεδομένων που έχει στα χέρια της με ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνου για περίπου 3.500 ανθρώπου που υπηρετούν σε κλιμάκια επιβολής του νόμου και σε στρατιωτικές μονάδες.

Η hacking ομάδα δεν έχει δώσει ακόμα τα δεδομένα όσων έχουν κατά καιρούς συλληφθεί στις ΗΠΑ, αλλά για να αποδείξει ότι έχει τις πληροφορίες αυτές στα χέρια της έδωσε ένα screenshoot (δείτε φώτο στην αρχή του άρθρου αυτού) με την εφαρμογή της JABS που όπως φαίνεται είναι αληθές.

Οι πληροφορίες αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα ευαίσθητες γιατί μπορεί να εκθέσουν μυστικούς πληροφοριοδότες της αστυνομίας και η ομάδα hacking θα μπορούσε πραγματικά να κάνει ζημιά στις αρχές με την απελευθέρωση αυτών των πληροφοριών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS