ΑρχικήinetΑυτοκίνητο χωρίς οδηγό γίνεται η τέλεια drift μηχανή

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό γίνεται η τέλεια drift μηχανή

Μια ομάδα ερευνητών του Revs Center του Πανεπιστημίου του Stanford τροποποίησε ένα αμάξι μάρκας DeLorean έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί drift χωρίς οδηγό με απίστευτη ακρίβεια.

Stanford_MARTY drift

Το όλο σκηνικό θυμίζει έντονα την κλασσική κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας του 80 “Επιστροφή στο Μέλλον”. Οι ερευνητές διάλεξαν το συγκεκριμένο αμάξι για το πείραμά τους διότι είναι το ίδιο που πρωταγωνίστησε στην εν λόγω ταινία και που μπορούσε να ταξιδέψει στο χρόνο. Εμείς στην σημερινή εποχή μπορεί να μην έχουμε στα χέρια μας όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που προφήτεψε η ταινία , αλλά μην νομίζεται ότι απέχουμε και πολύ.

Stanford_MARTY_2

Χαριτολογώντας, οι ερευνητές ονόμασαν το όχημά τους MARTY. Το αγόρασαν για $22.000 και το τροποποίησαν κατάλληλα βάζοντας του εσωτερικές μπαριέρες προστασίας, λάστιχα, καινούργιο κινητήρα, υδραυλικό τιμόνι και ένα full ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης από την Renovo.

Δεν χρησιμοποιεί αισθητήρες radar ή Lidar όπως τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που κινούνται χωρίς οδηγό, αλλά ένα GPS για τον προσδιορισμός της θέσης του και αισθητήρες αδράνειας για την ανίχνευση της κίνησης του. Η συμπεριφορά του στο drift ήταν τόσο άψογη που όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες έκανε απόλυτα τέλειους κύκλους, που παρομοιάζονται από τους ερευνητές σαν ντόνατς.

Αναφερόμενος για αυτή την έρευνα, ο Κος Jon Goh, φοιτητής της ερευνητικής ομάδας που κάνει το διδακτορικό του, αναφέρει ότι: «Πιστεύουμε ότι αυτοματοποιημένα οχήματα θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελέσουν οποιοδήποτε ελιγμό εντός των φυσικών ορίων του οχήματος για να αποφύγουν μία σύγκρουση”

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS