ΑρχικήinetΣάββατο 10 Οκτωβρίου ο αστεροειδής devil rock περνάει από τη Γη

Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο αστεροειδής devil rock περνάει από τη Γη

Άλλος ένας αστεροειδής με σατανικό όνομα αυτή τη φορά (Devil Rock) φέρεται να περάσει “κοντά” από τον πλανήτη μας μέσα σε λίγες ώρες. Φυσικά υπάρχουν και αρκετοί που ανησυχούν για αυτή την επικείμενη επίσκεψη.

Όχι ο ουρανός δεν θα πέσει στα κεφάλια μας!asteroid earth nasa devil rock

Ο αστεροειδής είναι αρκετά μεγάλος, φτάνει τα 3,2 χιλιόμετρα στο ευρύτερο σημείο του. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις μετρήσεις, είναι σημαντικά μεγαλύτερος από άλλους τέτοιους διαστημικούς βράχους που έχουν προσεγγίσει τον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια.

Ο γιγάντιος ογκόλιθος ανακαλύφθηκε τον Μάρτιο του 2010 από μια ομάδα ερευνητών του Sky Survey Catalina, ένα project που προορίζεται να ανακαλύπτει και να παρακολουθεί τις κινήσεις αντικειμένων που βρίσκονται κοντά Γη, όπως κομήτες και αστεροειδείς.

Ο αστεροειδής ονομάζεται 86666 (2000 FL10), και ορισμένοι τον αποκαλούν “devil rock” από τα εξάρια που περιέχει ο κωδικός αριθμός της ονομασίας του.

Ο αστεροειδής 86666 (2000 FL10) εκτιμάται ότι “τρέχει” στο διάστημα με ταχύτητα περίπου 65.000 χιλιόμετρων την ώρα.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο διαστημικός βράχος θα πετάξει από τον πλανήτη μας, σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου, αλλά η NASA διαβεβαιώνει δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας.

Οι ειδικοί που έχουν μελετήσει τις κινήσεις του αστεροειδή στο διάστημα και είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τη συμπεριφορά του, αναφέρουν ότι θα περάσει 25.000.000 χιλιόμετρα “κοντά” από τον πλανήτη μας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS