ΑρχικήinetΑπενεργοποιήστε τα Windows 10 με Slide to Shutdown

Απενεργοποιήστε τα Windows 10 με Slide to Shutdown

Slide to Shutdown και στα Windows 10; Στα Windows 8.1, η Microsoft πρόσθεσε ένα κρυμμένο χαρακτηριστικό απενεργοποίησης των Windows. To “Slide to shutdown”, όπως ονομάζεται, υπάρχει και στα Windows 10.

Στο iGuRu.gr είχαμε αναφέρει ήδη το εν λόγω χαρακτηριστικό από την κυκλοφορία των Windows 8.Slide To Shutdown Windows 10

Είναι μια διαφάνεια της οθόνης σας που σας επιτρέπει τον τερματισμό λειτουργίας των Windows με ένα απλό τράβηγμα. Το χαρακτηριστικό λειτουργεί σε υπολογιστές και tablets.

To “Slide to shutdown” είναι ένα χαρακτηριστικό διαχείρισης παρόμοιο με αυτό που έχουν τα smartphones.

Ας δούμε όμως πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία.

Πατήστε μαζί τα δύο πλήκτρα Win + R για να ανοίξετε ένα παράθυρο του Run.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει πληκτρολογήστε την εντολή και πιέστε enter ή OK

slidetoshutdown

Τόσο απλό!

Αυτό ήταν για το Slide to Shutdown Windows 10

Η διαφάνεια για τη λειτουργία απενεργοποίησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ποντίκι σας, καθώς, μπορείτε να τη σύρετε προς τα κάτω για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας

Αν θέλετε να έχετε μόνιμη πρόσβαση στη λειτουργία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση ή να καρφιτσώσετε το αρχείο slidetoshutdown.exe στο μενού Έναρξης ή στη γραμμή εργασιών.

Ακολουθήστε τη διαδρομή:

C: \ Windows \ System32

Εκεί θα βρείτε το αρχείο slidetoshutdown.exe. Κάντε δεξί κλικ πάνω του για να το καρφιτσώσετε στο μενού Έναρξης ή στη γραμμή εργασιών.

Εναλλακτικά, μπορείτε να σύρετε το αρχείο slidetoshutdown.exe στην επιφάνεια εργασίας σας, ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο Alt. Αυτό θα δημιουργήσει μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας. Έτσι με τη συντόμευση όλα γίνονται με ένα κλικ και ένα slide!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS