ΑρχικήinetΗ NASA κυκλοφόρησε το Source Code λογισμικών της

Η NASA κυκλοφόρησε το Source Code λογισμικών της

Η NASA μόλις διέθεσε στο κοινό τον πηγαίο κώδικα αρκετών εργαλείων software που χρησιμοποιεί (η λίστα όλων είναι τεράστια). Το σύνολο των εργαλείων λογισμικού που διέθεσε καλύπτουν σχεδόν τα πάντα από την αεροναυπηγική και την προώθηση διαστημόπλοιων, μέχρι τον έλεγχο και τον χειρισμό συστημάτων.open source NASA

Έτσι ο πηγαίος κώδικας έγινε δημόσιος ανοικτός κώδικας. Η NASA είναι η μοναδική υπηρεσία στον κόσμο που έχει τέτοια πείρα σε θέματα διαστήματος, και η κίνηση που έκανε σήμερα είναι μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας να δώσει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρχει μια βάση από ένα ξεκίνημα από το μηδέν.

Τα διαστημικά προγράμματα χρηματοδοτούνται πλήρως από από το κράτος και μάλλον η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να βάλει στον χώρο και τον ιδιωτικό τομέα.

Μέχρι στιγμής, έχει υπάρξει περιορισμένη επιτυχία, αλλά ορισμένα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα φαίνεται να είναι αρκετά αισιόδοξα με την διαθεσιμότητα του πηγαίου κώδικα του λογισμικού της ΝASA, καθώς θα μπορούσε να τους βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

“Η αναδυόμενη εμπορική διαστημική βιομηχανία αναπτύσσεται συνεχώς, και το λογισμικό της ΝASA θα βοηθήσει τις νέες εταιρείες στις ανάγκες αυτής της εκκολαπτόμενης βιομηχανίας.

Η ΝASA παρέχει τα πρωτόκολλα ασφάλειας, καθοδήγησης, πλοήγησης, ακόμη και τα πιο προηγμένα εργαλεία σχεδιασμού που απαιτούνται για την κατασκευή διαστημοπλοίων.

Το λογισμικό της ΝASA έχει χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες μη αεροδιαστημικές επιχειρήσεις,” αναφέρει η δήλωση του Λευκού Οίκου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS