ΑρχικήinetΟι hacker από την Ομάδα TEKCIT νικητές του BattleHack Athens 2015

Οι hacker από την Ομάδα TEKCIT νικητές του BattleHack Athens 2015

Η Ομάδα TEKCIT θα εκπροσωπήσει την Αθήνα στον Παγκόσμιο Τελικό του BattleHack, διεκδικώντας το έπαθλο των 100.000 δολαρίων και μαζί την απόλυτη δόξα.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (30.31.5), ομάδες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν για ένα έντονο 24ωρο hackathon στο The Hub Events, με σκοπό να δημιουργήσουν καινοτόμες εφαρμογές με κοινωνική ευαισθησία.

  • Η Ομάδα TEKCIT κέρδισε στο BattleHack Athens 2015 με την εφαρμογή τους που επιτρέπει την πληρωμή μέσω της αναγνώρισης προσώπου.
  • Οι Βασίλης Κούλης, Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, Νικόλαoς Δήμος και Νίκος Κωστούλας βραβεύθηκαν με τρόπαια-πέλεκεις, και βέβαια με μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του BattleHack στην Silicon Valley για να διαγωνιστούν στην μεγάλη τελική διοργάνωση ως οι ‘Οι Απόλυτοι hacker για Πάντα’.

Η εφαρμογή μας σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους χρήστες μια πραγματική λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αθήνας. Η δυνατότητα προ-αγοράς εισιτηρίων του μετρό είναι εξαιρετική, το να είσαι όμως σε θέση να τα επικυρώσεις μέσω ενός συστήματος αναγνώρισης προσώπου εξασφαλίζει μια απλή αλλά και τόσο εξελιγμένη εμπειρία του πελάτη, – δήλωσε ο Νικόλαος Δήμος από την Ομάδα TEKCIT.

Η νικήτρια ομάδα δημιούργησε μια εφαρμογή που βασίστηκε σε ένα προσωποποιημένο customer facing application, με τεχνολογία AngularJS και Ruby on Rails, παρέχοντας μια διεπαφή και για κινητές συσκευές και για το διαδίκτυο, με την υποστήριξη διαφόρων διακομιστών.BattleHack

Ένας υπολογιστής Raspberry Pi έκανε host έναν server NodeJS, παίρνοντας τη θέση ενός Point of Sales (σημείο πώλησης) και διαχειρίζοντας την αναγνώριση προσώπου των ψηφιακών φωτογραφιών από χρήστες, μέσω μιας βιβλιοθήκης OpenCV. Αυτός διασυνδέθηκε με την εφαρμογή Ruby on Rails, από ένα σύστημα υποστήριξης (backend) Python.

Τόσο η ίδια η εφαρμογή όσο και το backend Python υποστηρίχθηκαν από την πλατφόρμα Heroku. Η υπηρεσία v.zero SDK της Braintree χρησιμοποιήθηκε για τις πληρωμές, ενώ η υπηρεσία SendGrid παρείχε τα email επιβεβαίωσης συναλλαγής.

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από ένα πάνελ υψηλού επιπέδου. Τα μέλη της ήταν ο John Lunn, Senior Global Director, PayPal & Braintree, ο Γιώργος Ψιστάκης, Ιδρυτής των Blendo και Apirise, ο Γιώργος Κασσελάκης, Εταίρος του Openfund, και η Όλγα Παρασκευοπούλου, Συν-ιδρύτρια του Stone Soup.

«Είναι χαρά μας να παρέχουμε σε τοπικούς προγραμματιστές την ευκαιρία να βοηθήσουν την κοινότητά τους, να προβάλουν τις ικανότητές τους και να μοιραστούν τις ιδέες τους, διαγωνιζόμενοι ενάντια στους καλύτερους hacker της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης. Ανάμεσα στις τόσες απίθανες ιδέες και προτάσεις, η Ομάδα TECKIT ξεχώρισε με την εφαρμογή που παρουσίασε, όχι μόνο λόγω των εντυπωσιακών ενσωματώσεων που χρησιμοποίησε, αλλά και χάρη στο γεγονός ότι αποτελεί ένα πρωτότυπο και αυθεντικό προϊόν που δύναται να βοηθήσει την πόλη των Αθηνών», ανέφερε ο John Lunn.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, το BattleHack δημιουργεί ένα αληθινά απελευθερωμένο περιβάλλον για τους προγραμματιστές, όπου ουδείς προτίθεται να μεροληπτήσει υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσει το έργο των developers, με κανέναν τρόπο.

Η Ομάδα TEKCIT θα πάει στην Silicon Valley για τον Παγκόσμιο Τελικό στις 14-15 Νοεμβρίου 2015, όπου όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων.tekcit

Η Ομάδα QuizJob κατέκτησε την δεύτερη θέση, καθώς και από μία κονσόλα XBOX One 500GB για το hack τους που στοχεύει, μέσα από ένα κουίζ, να αντιστοιχίσει τα προφίλ των χρηστών με ενδεχόμενους εργοδότες.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ομάδα IoC, η οποία και κέρδισε κιτ ADAFRUIT ARDX V1.3, για την εφαρμογή που συγκέντρωσε έξυπνες συσκευές που διασυνδέονται με την τεχνολογία Internet of Things (IoT / Διαδίκτυο των Πραγμάτων), οι οποίες χρήζουν αναβάθμισης της υποδομής πληρωμής, προκειμένου να επιτρέπουν στους πελάτες να πληρώνουν με κάθε δυνατή μέθοδο.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση και το σκεπτικό του BattleHack, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα 2015.battlehack.org.

Το BattleHack είναι μια σειρά διεθνών διαγωνισμών hackathon, που οργανώνει η PayPal και η Braintree. Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν να λύσουν ένα τοπικό πρόβλημα με κωδικοποίηση. Οι νικητές του πρώτου βραβείου κάθε διαγωνισμού κερδίζουν έναν πέλεκυ ως τρόπαιο, καθώς και τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο των 100.000 χιλιάδων δολαρίων. Οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν την κυριότητα των εφαρμογών που δημιούργησαν κατά τους εν λόγω διαγωνισμούς. Οι προηγούμενες δύο διοργανώσεις συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 5.000 συμμετοχές.

Οι νικητές των παρελθόντων ετών παρουσίασαν πρωτοποριακές ιδέες που προσέλκυσαν τεράστιο ενδιαφέρον τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα. Η ομάδα Gearbox που κέρδισε το BattleHack του Σίδνεϊ το 2014 δημιούργησε ένα ντουλάπι αποθήκευσης που επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται αθλητικό εξοπλισμό με τη χρήση μιας κινητής εφαρμογής, η οποία βρίσκεται τώρα σε δοκιμαστική φάση από την πόλη του Σίδνεϊ σε μερικά από τα μεγαλύτερα πάρκα της περιοχής.

Η CleanAgents, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στο BattleHack του Βερολίνου το 2013, είναι μια υπηρεσία καθαριότητας κατ’απαίτηση. Η εταιρία εξαγοράστηκε από την Helpling τον Απρίλιο του 2015. Ύστερα από μόλις 11 μήνες, η επιχείρηση των Clean Agents επέκτεινε τη δραστηριότητά της σε πάνω από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ήδη κορυφαία στην γερμανική αγορά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS