ΑρχικήsecurityRouterCheck για Android ελέγχει το router του δικτύου σας

RouterCheck για Android ελέγχει το router του δικτύου σας

Πόσο ασφαλές είναι το router του υπολογιστή σας και οι συσκευές που συνδέονται μαζί του, κάθε φορά που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο; Η δωρεάν εφαρμογή RouterCheck για Android προσπαθεί εκτελώντας μια σειρά από δοκιμές να αποκαλύψει θέματα ασφαλείας ή ακόμα και τρωτά σημεία που επηρεάζουν το router σας.Router Check

Γνωρίζετε όλοι ότι και τα router είναι ευάλωτα σε επιθέσεις. Συνήθως χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και τη σωστό τύπο κρυπτογράφηση για ασύρματες συνδέσεις θεωρούμε ότι είμαστε ασφαλείς.

Όμως ασφάλεια δεν είναι μόνο ο ισχυρός κρυπτογραφημένος κωδικός πρόσβασης. Για παράδειγμα, εάν τα routers δεν έχουν ρυθμιστεί για να ενημερώνονται αυτόματα όταν κυκλοφορήσει νέο firmware, συνεχίζουν να λειτουργούν με το παλιό, κάτι που κάνει τις συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις.

Το RouterCheck είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Android που σαρώνει το router σας για γνωστά τρωτά σημεία, αλλά και για κοινά θέματα όπως ανοιχτές θύρες ή αδύναμους κωδικούς πρόσβασης διαχειριστή.RouterCheck

Απλά πατήστε το κουμπί “check my router” για να ξεκινήσει η δοκιμή. Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι είστε ο ιδιοκτήτης του router για να μπορέσετε να τρέξετε τις δοκιμές.

Η δοκιμή δεν διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό και όταν ολοκληρωθεί θα σας παρέχει μια λεπτομερή έκθεση.

Η έκθεση σας παραθέτει όλα τα σφάλματα και τα αποτελέσματα εμφανίζονται με χρωματική κωδικοποίηση: το πράσινο σημαίνει εντάξει, το μπλε ότι η δοκιμή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, το κίτρινο σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια θέματα που μπορεί να θέλετε να τα διορθώσετε και το κόκκινο για σοβαρά θέματα ασφαλείας.

Υπάρχει μια επιλογή επιδιόρθωσης που εμφανίζεται στα σφάλματα με το κίτρινη χρώμα.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να εμφανιστεί μια προειδοποίηση ότι το router σας επιτρέπει pingable διευθύνσεις. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί επιδιόρθωσης θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα που περιγράφει γιατί αυτό είναι πρόβλημα και πώς μπορεί να διορθωθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οδηγίες είναι γενικής φύσεως, καθώς τα routers χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα μενού και δομών πλοήγησης.

Download RouterCheck

en_generic_rgb_wo_60

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS