ΑρχικήinetΤελικά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκαλούν βλάβες στον πνεύμονα

Τελικά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προκαλούν βλάβες στον πνεύμονα

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα λανσάρονται στην αγορά σαν μια κάπως πιο υγιεινή εναλλακτική λύση αντί του καπνίσματος. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

ηλεκτρονικά τσιγάρα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι, όπως ακριβώς τα κανονικά τσιγάρα, έτσι και τα ηλεκτρονικά προκαλούν ζημιές στους πνεύμονες. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ορισμένες χημικές ενώσεις που περιέχει το υγρό που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, επηρεάζουν τα κύτταρα του πνεύμονα.

Μιλώντας σε μια πρόσφατη συνάντηση της Διεθνούς Διάσκεψης Αμερικανικής Εταιρείας Θώρακα, οι ερευνητές ανέφεραν λεπτομερώς πως αυτές οι χημικές ενώσεις μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρωματικές ουσίες που προστίθενται στο υγρό των ηλεκτρονικών τσιγάρων δήθεν για να κάνουν την εμπειρία του καπνίσματος πιο ευχάριστη, είναι πολύ επικίνδυνες.

Από τα 13 δείγματα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, τα 5 βρέθηκαν να είναι δυνητικά επικίνδυνα.

“Στη μελέτη μας, χρησιμοποιήσαμε ανθρώπινα επιθηλιακά κύτταρα πνεύμονα, και ο αριθμός της βιωσιμότητας των κυττάρων έδειξε ότι 5 από τις 13 γεύσεις που εξετάστηκαν παρουσίαζαν δυσμενείς επιπτώσεις στα κύτταρα”, δήλωσε ο ερευνητής Temperance Rowell, όπως αναφέρει το EurekAlert.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν εμποδίζουν τα κύτταρα του πνεύμονα να λειτουργούν σωστά.

Η συγκεκριμένη είδηση αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των εταιρειών που το τελευταίο διάστημα θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενες την εξάρτηση που προκαλεί η νικοτίνη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS