ΑρχικήinetΚατεβάζει ρολά η RapidShare

Κατεβάζει ρολά η RapidShare

H Ελβετική εταιρεία φιλοξενίας αρχείων RapidShare κατεβάζει τα ρολά στις 31 Μαρτίου μετά από περίπου 12 χρόνια λειτουργίας. Για όσους θυμούνται, η εταιρεία ήταν η αγαπημένη υπηρεσία για διαμοιρασμό αρχείων warez, από την έναρξη της.RapidShare Logo

Νομικά προβλήματα όμως την ανάγκασαν να “καθαρίσει” τους servers της από τα παράνομα αρχεία, και να αλλάξει το σύστημα επιβράβευσης που χρησιμοποιούσε. Η εταιρεία πρόσφερε bonus στον uploader, κάθε φορά που κάποιος κατέβαζε το αρχείο του.

Μετά από όλα αυτά, οι πειρατές άρχισαν να εγκαταλείπουν την εταιρεία, και οι διαχειριστές της σκέφτηκαν να στραφούν σε υπηρεσίες Cloud.

Φαίνεται ότι η προσπάθεια της εταιρείας τα τελευταία χρόνια να παραμείνει μια υπηρεσία αποθήκευσης στο σύννεφο ήταν ανεπιτυχής. Πολλές διαφορετικές εταιρείες όπως η Dropbox, η Google και η Microsoft προσφέρουν online αποθηκευτικό χώρο για προσωπική χρήση σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Για λόγους σύγκρισης, το RapidShare χρεώνει περίπου 680 δολάρια το χρόνο για 300GB αποθηκευτικό χώρο στο Cloud. H Dropbox χρεώνει 99 δολάρια το χρόνο για 1TB.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS