ΑρχικήinetΗ εφαρμογή WhatsApp προσθέτει κρυπτογράφηση από προεπιλογή

Η εφαρμογή WhatsApp προσθέτει κρυπτογράφηση από προεπιλογή

Οι χρήστες της εφαρμογής WhatsApp μπορούν να απολαύσουν κρυπτογραφημένη επικοινωνία κειμένου χάρη σε μια συνεργασία της εταιρείας με την Open Whisper Systems.whatsApp

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας ασφαλείας, η λειτουργία κρυπτογράφησης είναι διαθέσιμη με το πιο πρόσφατο build της Android εφαρμογής και προς το παρόν υποστηρίζει μόνο one-on-one μηνύματα κειμένου. Η υποστήριξη για ομαδικά chat και μηνύματα θα προστεθούν στο μέλλον, σύμφωνα με την Open Whisper Systems.

“Η εφαρμογή WhatsΑpp τρέχει σε ένα απίστευτο αριθμό από κινητές πλατφόρμες, και έτσι η πλήρης ανάπτυξη θα είναι μια σταδιακή διαδικασία, καθώς προσθέτουμε υποστήριξη πρωτοκόλλου TextSecure σε κάθε πλατφόρμα client του WhatsΑpp. Θα υποστηριχτούν όλες οι κινητές πλατφόρμες, και όλοι οι χρήστες του WhatsΑpp θα έχουν κρυπτογράφηση end-to-end από προεπιλογή,” δήλωσε η εταιρεία.

Η εισαγωγή της νέας δυνατότητας είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης αύξησης της δημοτικότητας για υπηρεσίες κρυπτογράφησης και της ανωνυμίας, η οποία κατά κύριο λόγο πυροδοτήθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας στις αποκαλύψεις του Edward Snowden για την NSA.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS