ΑρχικήinetΟ Andy Rubin, «πατέρας» του Android φεύγει από την Google

Ο Andy Rubin, «πατέρας» του Android φεύγει από την Google

Την Google πρόκειται να εγκαταλείψει ο Andy Rubin, ένας εκ των δημιουργών του Android, όπως έγινε γνωστό.

andy rubin Android

Ο Ρούμπιν, ο οποίος θεωρείται «πατέρας» του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος, θα αποχωρήσει μετά από περίπου εννιά χρόνια στον κολοσσό του χώρου της τεχνολογίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος σκοπεύει να ιδρύσει ένα «incubator» για startups που δραστηριοποιούνται στο hardware.

«Θέλω να ευχηθών στον Άντι τα καλύτερα με αυτά που έρχονται στη συνέχεια. Με το Android δημιούργησε κάτι πραγματικά αξιοσημείωτο- με ένα δισ. και άνω ικανοποιημένους χρήστες. Ευχαριστούμε» δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ.

O Άντι Ρούμπιν, «πατέρας» του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος Android, θα αποχωρήσει μετά από περίπου εννιά χρόνια στον κολοσσό του χώρου της τεχνολογίας.

Η αποχώρησή του έρχεται αφού ο Ρούμπιν είχε αφήσει το τμήμα του Android τον Μάρτιο του 2013 για να αρχίσει να δουλεύει στο πρόγραμμα ρομποτικής της εταιρείας. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ήταν πίσω από την απόκτηση επτά εταιρειών ρομποτικής μέσα σε έξι μήνες, στο πλαίσιο μιας φημολογούμενης απόπειρας για  ανάπτυξη ενός αντιπάλου στο υποτιθέμενο επερχόμενο σύστημα παράδοσης με drones της Amazon, ισχυρισμοί τους οποίους η Google χαρακτηρίζει φήμες και εικασίες. Το Android «πέρασε» στον Σούνταρ Πιτσάι.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του BBC, η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται στο πλαίσιο μιας σειράς αλλαγών στην Google- οι οποίες, σύμφωνα με τους New York Times, έχουν στόχο να απαλλάξουν τον Λάρι Πέιτζ από την ευθύνη της επίβλεψης μεμονωμένων projects.

Τη θέση του Ρούμπιν θα αναλάβει ο καθηγητής Τζέιμς Κούφνερ, ερευνητής του Robotics Institute της Google και του Carnegie Mellon, ο οποίος έχει εργαστεί πάνω στο πρόγραμμα αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της εταιρείας. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, ο Ρούμπιν – ο οποίος είχε φύγει από την Apple το 1992- ήταν γνωστός για την «απομόνωση» της ομάδας του Android από την υπόλοιπη Google, και τη διαχείρισή της σαν να ήταν μια ξεχωριστή εταιρεία μέσα στον τεχνολογικό κολοσσό.

Πηγή: naftemporiki.gr

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS