ΑρχικήinetΝέα έκδοση Τάβλι Palamedes από Έλληνα προγραμματιστή

Νέα έκδοση Τάβλι Palamedes από Έλληνα προγραμματιστή

Ο Νικόλαος Παπαχρήστου είναι ένας διδακτορικός φοιτητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Γιάννη Ρεφανίδη.
Ως μέρος του MSc και του PhD του, έχει αναπτύξει το Palamedes, ένα πρόγραμμα που παίζει σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων τάβλι με παραλλαγές όπως Πόρτες, Φεύγα, Πλακωτό, Narde και άλλες. Το Παλαμήδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, στο τελευταίο Backgammon Computer Games Olympiad.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Τεχνητή Νοημοσύνη, παιχνίδι AI, Μηχανική Μάθηση, Ενισχυτική Μάθηση, Νευρωνικά Δίκτυα, και γενικά το Game Playing.

Τα δύο project του (Palamedes και AnyGammon) είναι διαθέσιμα online για όλους.

Δείτε παραπάνω για τον ερευνητή

 

fevga Palamedes

Παλαμήδης

Δωρεάν ερευνητικό παιχνίδι
Παίξε τάβλι και άλλα παιχνίδια εναντίον προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης

Ο Παλαμήδης είναι το μόνο πρόγραμμα για τάβλι που υποστηρίζει μια πληθώρα παραλλαγών. Εκτός από τα παραδοσιακά Πόρτες, Πλακωτό και Φεύγα μπορούν να παιχτούν και τα narde, nackgammon, hypergammon και takhteh. Η λίστα των παραλλαγών εμπλουτίζεται συνεχώς!

Ο “εγκέφαλος” του Παλαμήδη χρησιμοποιεί τεχνητά νευρωνικά δίκτυα που εκπαιδεύτηκαν παίζοντας εκατομμύρια παρτίδες με το εαυτό τους χρησιμοποιώντας την τεχνική της ενισχυτικής μάθησης.

Πρώτη θέση στην Ολυμπιάδα Προγραμμάτων για ηλεκτρονικά παιχνίδια που διοργανώνεται από τον οργανισμό ICGA για το έτος 2011. Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη διοργάνωση.

http://ai.uom.gr/nikpapa/software/Palamedes_0.47a/Palamedes_install.exe

AnyGammon

Το AnyGammon είναι ένα παιχνίδι που έχει σαν στόχο να επεκτείνει το κλασικό παιχνίδι του τάβλι και άλλες δημοφιλείς παραλλαγές. Επί του παρόντος οι χρήστες του AnyGammon μπορούν  να παίξουν τις παραλλαγές Πόρτες, Πλακωτό, Φεύγα.
Δοκιμάστε το τώρα, χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους. Είναι εντελώς δωρεάν!

 

 

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS