ΑρχικήinetCOELUX: Λιακάδα, κάθε στιγμή!

COELUX: Λιακάδα, κάθε στιγμή!

coeluxΑς φανταστούμε για μια στιγμή πως καθόμαστε σε έναν εσωτερικό χώρο δίχως παράθυρα, έχοντας ταυτόχρονα την αίσθηση της παρουσίας του ήλιου στο πρόσωπό μας. Δεν πρόκειται για ψευδαίσθηση ούτε για κάποιο φανταστικό σενάριο, μιας και η μοναδική αυτή εμπειρία γίνεται δυνατή χάρη στο πρόγραμμα COELUX.

Το COELUX, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναπαράγει τα φυσικά και οπτικά εφέ του φυσικού φωτός σε εσωτερικούς χώρους, με την προσομοίωση της διάχυσης και μετάδοσης του ηλιακού φωτός μέσω της ατμόσφαιρας.

Πρόκειται για μια επαναστατική καινοτομία στη σύγχρονη βιομηχανία φωτισμού και σχεδιασμού, η οποία συνδυάζει τρία βασικά στοιχεία:

• Την τελευταία τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας LED για να αναπαραγάγει το φάσμα του ηλιακού φωτός

• Ένα εξελιγμένο οπτικό σύστημα για να δημιουργήσει την αίσθηση της απόστασης μεταξύ του “ουρανού” και του “ήλιου”

Νανοδομημένα υλικά πάχους μόλις μερικών χιλιοστών, για να δημιουργήσει τη διαδικασία σκέδασης Rayleigh που λαμβάνει χώρα στην ατμόσφαιρα

Και αν αναρωτιόμαστε ακόμα ποιο θα είναι το όφελος από την επαναστατική τεχνολογία, η απάντηση είναι απλή: Με το COELUX θα έχουμε λιακάδα κάθε στιγμή, ακόμα και σε εσωτερικούς και υπόγειους χώρους. Έχει αποδειχτεί πως το φαινόμενο της παρουσίας του ηλιακού φωτός έχει θετική επίδραση στην άνεση και την ευεξία μας ενώ επιπλέον, από την τεχνολογία διάχυσης του φωτός COELUX θα επωφεληθούν όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε αρκετό ηλιακό φως.

Σχεδιάστηκε με επίκεντρο τη βιομηχανία ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, μπορεί όμως να βρει εφαρμογή στο λιανικό εμπόριο, σε ξενοδοχεία, μουσεία, αεροδρόμια, υπόγειες συγκοινωνίες, ιαματικά λουτρά, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφους, γραφεία και εργοστασιακά περιβάλλοντα. Άνθρωποι που εργάζονται ή ζουν κλειστούς χώρους, είτε λόγω περιορισμών χώρου είτε για να αντιμετωπίσουν ακραίες κλιματικές συνθήκες, όπως π.χ. στον Καναδά ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτή την τεχνολογία. Το ίδιο ισχύει και για κατοίκους χωρών που βρίσκονται μακριά από τον ισημερινό, κοντά στην Αρκτική ή την Ανταρκτική, που έχουν πολύ λίγο φυσικό φως για μεγάλα διαστήματα του έτους.

Η τεχνολογία COELUX θα είναι έτοιμη για να βγει στην αγορά προς το τέλος του 2014 και υπόσχεται να φέρει περισσότερο φως στη ζωή μας!

ote.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS