ΑρχικήinetΤο FBI έχει στα χέρια του όλη τη βάση δεδομένων της υπηρεσίας...

Το FBI έχει στα χέρια του όλη τη βάση δεδομένων της υπηρεσίας TorMail

Άσχημα νέα για όλους τους χρήστες του Tormail. Το Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) έχει ένα πλήρες αντίγραφο ενός διακομιστή του Tormail και τον χρησιμοποιεί στο πλαίσιο των ερευνών του.

Σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου που εμφανίστηκαν πρόσφατα, το FBI έχουν κλωνοποιήσει το σύνολο της βάσης δεδομένων της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ διερευνούσε την υπόθεση Freedom Hosting.

onions

Τον Αύγουστο του 2013, όταν το FBI κατάσχεσε διακομιστές του δικτύου Tor, στην εταιρεία Freedom Hosting, οι ομοσπονδιακοί απέκτησαν πρόσβαση σε κάθε αρχείο κάθε ανώνυμης ιστοσελίδας που υπήρχε σε servers της Freedom Hosting, συμπεριλαμβανομένης και της υπηρεσίας TorMail (μια υπηρεσία που επιτρέπει ανώνυμη αποστολή και λήψη email).

Νέα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Wired αναφέρουν ότι τα εν λόγω αρχεία τώρα χρησιμοποιούνται στις έρευνες για τον εντοπισμό εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι άγνωστο το πόσοι πολλοί χρήστες ή πόσα δεδομένα του δικτύου TorMail, είναι στα χέρια του FBI, αλλά το  Wired, αναφέρει ότι οι Ομοσπονδιακοί γνωρίζουν τα πάντα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του TorMail, οι διαχειριστές αρνήθηκαν να παραδώσουν πληροφορίες στο FBI , ακόμη και όταν τους παρουσιάστηκαν με μια δικαστική απόφαση. Αν όμως όλα τα παραπάνω ισχύουν, με την κλωνοποίηση του διακομιστή, αυτοί που χρησιμοποιούν την υπηρεσία, μπορούν να ξεχάσουν την έννοια της ανωνυμίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS