ΑρχικήinetΗ NSA είχε διεισδύσει στα δίκτυα του OPEC από το 2008

Η NSA είχε διεισδύσει στα δίκτυα του OPEC από το 2008

opecΣύμφωνα με μια δημοσίευση του Der Spiegel, η υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (Organization of the Petroleum Exporting Countries ή όπως μας είναι γνωστός OPEC) και η διείσδυση στο δίκτυο τους ήταν μια από τις κύριες προτεραιότητες  της.

Τα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού αναφέρουν ότι η NSA κατάφερε να διεισδύσει στα δίκτυα του OPEC από τον Ιανουάριο του 2008. Παρά το γεγονός ότι είχε πρόσβαση στα δεδομένα διάφορων χωρών του OPEC τον Ιανουάριο του 2008 κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε ολόκληρο το δίκτυο.

Τα τρέχοντα μέλη του OPEC είναι η Αλγερία, η Αγκόλα, ο Ισημερινός, το Ιράν, το Ιράκ, το Κουβέιτ, η Λιβύη, η Νιγηρία, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Βενεζουέλα.

Το ενδιαφέρον της NSA για τις εταιρείες πετρελαίου, είχε γίνει γνωστό για πρώτη φορά με τις δημοσιεύσεις που ήθελαν την μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ να παρακολουθεί στενά τις επικοινωνίες της Petrobras, μιας βραζιλιάνικης εταιρείας πετρελαίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS