ΑρχικήinetΜε ένα Like ταΐζεις παιδιά που πεινάνε νέο hoax στο Facebook

Με ένα Like ταΐζεις παιδιά που πεινάνε νέο hoax στο Facebook

Το iGuRu.gr σας αποκαλύπτει μια από τις γνωστές απάτες που στήνονται στο Facebook. Οι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι για άλλη μια φορά την ευαισθησία του κοινού δημιούργησαν μια σελίδα που αυτή τη στιγμή απαριθμεί κοντά στα 10.000 μέλη. Από τα στατιστικά της σελίδας φαίνεται ότι τα μέλη της είναι από 35-44 χρονών και οι περισσότεροι διαμένουν στην Αττική.

hoax fb unisef

Από την περιγραφή της σελίδας αντιγράψαμε το παρακάτω κείμενο.

Πατώντας μου αρέσει συμβάλεις ενεργά στην προσπαθειά μας, για ένα κόσμο χωρίς πείνα.

Μπορούμε όλοι μας να δώσουμε μια ελπίδα σε αυτά τα παιδιά! Ένα Like στην σελίδα μας προσφέρει χαμόγελα σε όλες αυτές τις ψυχές που ζουν κάθε μέρα ελπίζοντας… Πως γίνετε αυτό: Μετά από την πρώτη μας κατάθεση στην UNICEF αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια σελίδα με την οποία να ανεβάσουμε την επισκεψιμότητα των site μας, με σκοπό την αύξηση των εσόδων μας. Αυτό θα μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε κάποια κέρδη όπου σημαντικό μέρος τους, θα διανέμεται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Βεβαίως για όλα αυτά υπάρχουν και αποδείξεις οι οποίες αναρτούνται στην σελίδα μας… (βλέπε εικόνα εξωφύλλου)

Τώρα, πως μπορείτε να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο εσείς.
Πολύ απλά κάνοντας ένα Like/share την σελίδα μας ή μπαίνοντας στα site μας για την καθημερινή σας ενημέρωση/διασκέδαση.

Δεν θέλουμε να κοροϊδέψουμε κανέναν, κάνουμε αυτή την δουλειά γιατί μας αρέσει, προσφέρουμε κάτι πολύ μικρό για εμάς εκεί που όντος έχει αξία…

 Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας Με ένα Like ταΐζεις παιδιά που πεινάνε – Διάδωσέ το παντού περιλαμβάνει αναδημοσιεύσεις από την  UNICEF και φυσικά δεν έχει ουδεμία σχέση με τον οργανισμό.  Βέβαια εκτός από τις δημοσιεύσεις της UNICEF, που κρίνονται απαραίτητες για να επαληθεύσουν την   ανθρωπιστική ταυτότητα της σελίδας, οι απατεώνες δημοσιεύουν και διάφορα άλλα νέα.

(Η επίσημη ιστοσελίδα της UNICEF στην Ελλάδα είναι εδώ και μέσω αυτής μπορείτε να μεταβείτε στην σελίδα τους στο Facebook.)

Το ανορθόγραφο κείμενο της ιστοσελίδας είναι το πρώτο ενδεικτικό σημάδι ότι πρόκειται για άλλο ένα hoax. Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά ο τρόπος καταβολής των χρημάτων. Για να μας αποδείξουν ότι τα χρήματα καταβάλλονται παρουσιάζουν μια μόνο εικόνα, αναφέροντας:

Βεβαίως για όλα αυτά υπάρχουν και αποδείξεις οι οποίες αναρτούνται στην σελίδα μας… (βλέπε εικόνα εξωφύλλου)

Φυσικά από τα Likes δεν ταΐζετε κανένα παιδί. Πολλά likes όμως σε μια σελίδα στο Facebook μπορούν σίγουρα να φέρουν κέρδος στον δημιουργό της ή στους δημιουργούς της που τα εκμεταλλεύονται διαφημιστικά. Για παράδειγμα ρίξτε μια ματιά σε μια άλλη υποτιθέμενη σελίδα της UNICEF στο Facebook.

Ενώ δεν έχει καμία σχέση με τον οργανισμό έχει ήδη 3000 likes.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS