ΑρχικήinetBill Gates ο συνδυασμός τριών πλήκτρων Control-Alt-Delete ήταν ένα λάθος

Bill Gates ο συνδυασμός τριών πλήκτρων Control-Alt-Delete ήταν ένα λάθος

bill-gates-evilO Bill Gates παραδέχθηκε σε κάτι που όλος ο κόσμος γνωρίσει εδώ και δεκαετίες.

Το να αναγκάζεις τους ιδιοκτήτες υπολογιστών να πατήσουν ταυτόχρονα ένα δύσκολο συνδυασμό πλήκτρων (Control-Alt-Delete ) για να επανεκκινήσουν τα μηχανήματά τους ή να σταματήσει ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει πρόβλημα ήταν ένα λάθος, όπως αναφέρει ο συνιδρυτής της Microsoft σε συνέντευξή του σε μια καμπάνια για χρηματοδότηση του Harvard.

“Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα μόνο κουμπί, αλλά ο τύπος που έκανε τον σχεδιασμό του πληκτρολογίου του IBM δεν ήθελε να μας φτιάξει μόνο ένα κουμπί” δήλωσε ο Gates, εξηγώντας ο συνδυασμός δημιουργήθηκε για να διασφαλιστεί ότι κάποια εφαρμογή δεν θα μπορούσε να εκτελέσει κακόβουλα την λειτουργία.
Ο άνθρωπος που είχε την ιδέα για τον συνδυασμό των τριών πλήκτρων ήταν ο David Bradley, ένας εργαζόμενος στην IBM ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του αρχικού υπολογιστή της IBM. Κατά ειρωνικό τρόπο, ο μηχανισμός στην πραγματικότητα δημιουργήθηκε αρχικά ως μια συντόμευση που θα επέτρεπε την επαναφορά του υπολογιστή.

Αν και η παραδοχή έχει γίνει από τον συνιδρυτή της Microsoft και από πάρα μα πάρα πολλούς άλλους, η εταιρεία συνεχίζει να συμπεριλαμβάνει στο λειτουργικό της.
Ο Gates κατά καιρούς έχει κάνει μεγάλες αποδοχές. Τον περασμένο Φεβρουάριο, δήλωσε ότι η στρατηγική της Microsoft κατά τα τελευταία χρόνια, ήταν λάθος και ότι η εταιρεία δεν “είχε το προβάδισμα πολύ νωρίς” στους φορητούς υπολογιστές, όπως έκανε η Apple με το iPhone.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS