ΑρχικήinetΨεύτικο Plugin DivX οδηγεί σε Malware και είναι μεταμφιεσμένο ως αρχείο εικόνας

Ψεύτικο Plugin DivX οδηγεί σε Malware και είναι μεταμφιεσμένο ως αρχείο εικόνας

Fake-DivX-Plugin-Leads-to-Malware-Disguised-as-Image-File

Σε περίπτωση που ψάχνετε για αστεία βίντεο στο internet, προσέξτε τους δικτυακούς τόπους που σας παροτρύνουν να εγκαταστήσετε ένα plugin DivX. Οι ειδικοί έχουν βρει μια απάτη που χρησιμοποιεί αυτό το τέχνασμα για διανομή malware.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του ThreatTrack Security, όταν οι χρήστες επισκέπτονται “περίεργες” ιστοσελίδες με βίντεο, υπάρχει πιθανότητα να ενημερωθούν ότι το plugin DivX λείπει.

Το μήνυμα που λαμβάνουν είναι: “DivX plug-in required! You don’t have the plugin required to view the video. Save the video and run it locally [Απαιτείται το DivX plug-in! Δεν έχετε το plugin που απαιτείται για να δείτε το βίντεο. Αποθηκεύστε το βίντεο και  εκτελέστε το τοπικά]”.

Τα βίντεο που προσφέρονται από τις ιστοσελίδες αυτές, προφανώς αστεία ή πρόστυχα, είναι στην πραγματικότητα ένα κομμάτι του κακόβουλου λογισμικού που έχουν φτιαχτεί από του Ρώσους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Τα κακόβουλα αρχεία που σας προτρέπουν να κατεβάσετε ονομάζονται κάτι σαν YouLolPIC-facebook.com, MeFunnyTIFF-fb.com, IamFunnyJPEG-fb.com, YouLolPIC-fb.com ή MeNiceJPG-facebook.com.

Όταν εκτελεστεί το malware συνδέεται με μία απομακρυσμένη σελίδα και μια εικόνα εμφανίζεται. Την ίδια στιγμή, ένα Trojan που υποκλέπτει τις πληροφορίες σας, ξεκινά δράση.

Το ίδιο domain που εμφανίζει την ψεύτικη προειδοποίηση για το DivX έχει βρεθεί επίσης να διαφημίζει μία εφαρμογή του Facebook που εξυπηρετεί επίσης τους ίδιους τύπους υποκλοπών.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από γνήσιες ιστοσελίδες που φιλοξενούν αστεία βίντεο και φωτογραφίες. Προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά που σας ζητούν να εγκαταστήσετε κάποιο σκιερό λογισμικό, ή αυτά που σας ζητούν να ολοκληρώσετε κάποια έρευνα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS