ΑρχικήinetΟι δηλώσεις του Στρατηγού Michael Hayden για την NSA και το Gmail

Οι δηλώσεις του Στρατηγού Michael Hayden για την NSA και το Gmail

Το Gmail φέρεται να είναι η “προτιμώμενη” online υπηρεσία των τρομοκρατών.

Η δήλωση προέρχεται από τον Στρατηγό Michael Hayden, πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με την Washington Post .

hayden

Στις 15 του Σεπτέμβρη ο Hayden εξήγησε ότι η δημοτικότητα του Gmail υπερισχύει μεταξύ των διεθνών τρομοκρατών. “Είναι δωρεάν και υπάρχει παντού “, ανάφερε, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι αυτό το γεγονός κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται ποτέ η Google να το διαφημίσει”.

Η Google βέβαια όπως συνηθίζει δεν απάντησε στις δηλώσεις του Hayden.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Washington Post, ο Hayden εκτός από τις αναφορές στην δημοφιλή υπηρεσία Διαδικτύου, υπερασπίστηκε και την NSA , και κυρίως, την παράγραφο 702 Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA). Η παράγραφος 702 ​​επιτρέπει την “στοχοθέτηση, ξένων υπηρεσιών πληροφοριών, και επικοινωνιών αλλοδαπών που βρίσκονται στο εξωτερικό.”

Σαν απάντηση για τις κατασκοπευτικές δράσεις της NSA που δημοσιεύτηκαν και αφορούν παρακολουθήσεις εντός των συνόρων των ΗΠΑ, ο Hayden υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στους πολίτες δικαιώματά της ιδιωτικής ζωής κάτι που είναι αδιανόητο σε άλλες χώρες. Σημείωσε ότι, σε άλλες χώρες, οι μυστικές υπηρεσίες είναι πάντα η αρχή και μπορούν να παρακολουθούν δραστηριότητες των πολιτών τους.

Η πρακτική που χρησιμοποιεί ο Michael Hayden είναι γνωστή. Παρουσιάζει πόσο ωραία περνάνε στην Αμερική μέσα από τα λάθη των άλλων κυβερνήσεων. Εξάλλου αν δεν παινέψεις το σπίτι σου πέφτει και σε πλακώνει σύμφωνα με την γνωστή λαϊκή παροιμία.

Ο Στρατηγός Michael Hayden υποβιβάζοντας τα γεγονότα προσπάθησε να κατευνάσει το φόβο και το θυμό των πολιτών και όπως αναφέρει η Washington Post ο Hayden αναγνώρισε μία και μοναδική ευθύνη των ΗΠΑ. Αυτή της εποπτείας του Internet.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS