Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Der Spiegel «Follow the Money» το οικονομικό τμήμα της NSA

moenyDer Spiegel 15, Σεπτεμβρίου, 2013

Η NSA η μυστική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ενδιαφέρεται για τις διεθνείς πληρωμές που πραγματοποιούνται από εταιρείες όπως η Visa, δημοσίευσε σήμερα το Der Spiegel. Η μυστική υπηρεσία έχει δημιουργήσει μάλιστα δικές της βάσεις οικονομικών δεδομένων για την παρακολούθηση των χρηματικών ροών, μέσω ενός «εξειδικευμένου τμήματος».

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) παρακολουθεί τις διεθνείς πληρωμές, τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Der Spiegel.

Οι πληροφορίες βέβαια προέρχονται από τον Edward Snowden και δείχνουν ότι οι πράκτορες της NSA έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό τμήμα για αυτό τον σκοπό που το έχουν ονομάσει «Follow the Money» ή σε συντομογραφία FTM. Οι πληροφορίες που συλλέγονται προστίθενται στην οικονομική βάση δεδομένων της NSA, που ονομάζεται «Tracfin». Η συγκεκριμένη βάση το 2011 περιείχε 180 εκατομμύρια εγγραφές. Αυτό είναι περίπου το 84% των δεδομένων από τις συναλλαγές πιστωτικών καρτών.

Τα έγγραφα που δημοσίευσε το Γερμανικό περιοδικό αποδεικνύουν ότι η NSA από το 2010 επικεντρώνεται στις συναλλαγές των πελατών μεγάλων πιστωτικών καρτών όπως η Visa παρακολουθώντας ότι γίνεται. Αναλυτές της NSA σε μια εσωτερική παρουσίαση που είχαν νωρίτερα φέτος περιγράφουν λεπτομερώς τις επιτυχίες τους καθώς παρακολουθούσαν το πολύπλοκο δίκτυο συναλλαγών της αμερικανικής εταιρείας για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του.

Στόχος τους ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση σε συναλλαγές πελατών της VISA από την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που διέρρευσαν σήμερα. Ο στόχος τους ήταν η συλλογή, η ανάλυση και η αποθήκευση δεδομένων συναλλαγών με έμφαση και προτεραιότητα στις παραπάνω γεωγραφικές περιοχές.

Η βάση δεδομένων Tracfin της NSA περιέχει επίσης στοιχεία από το Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication ή SWIFT που έχει σαν έδρα τις Βρυξέλλες. Είναι ένα δίκτυο που χρησιμοποιείται από χιλιάδες τράπεζες για την αποστολή πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια συναλλαγών. Το SWIFT ονομάζεται στα έγγραφα της NSA σαν «στόχος». Η μυστική υπηρεσία κατασκόπευε τον οργανισμό σε διάφορα επίπεδα. Ένας από τους τρόπους που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα του οργανισμού περιγράφετε σαν “SWIFT printer traffic from numerous banks,” ή «κυκλοφορία εκτυπωτών από πολλές τράπεζες».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *