ΑρχικήinetΤο μπλουζάκι που δεν θέλει η NSA να φορεθεί

Το μπλουζάκι που δεν θέλει η NSA να φορεθεί

[one_third]“The only part of government that actually listens”[/one_third] Τους τελευταίους δύο μήνες το όνομα NSA είναι παντού. Σε όλες τις εφημερίδες , περιοδικά, κοινωνικά δίκτυα. Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα σε παγκόσμιο επίπδο και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να γράφονται. Βέβαια η Μυστική υπηρεσία αλλά και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αρκετά ενοχλημένοι. Εκτός όμως από την υπρβολική αντίδραση της μυστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου που εισέβαλε στα γραφεία της The Guardian και κατέστρεψε όλους τους σκληρούς δίσκους της εφημερίδας, η NSA και γενικότερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ, έχουν προσπαθήσει να κρατήσουν τα προσχήματα. Εκτός από αρκτές δηλώσεις-δικαιολογίες δεν έχουν προβεί φανερά τουλάχιστον σε μια άκομψη ενέργεια όπως αυτή της GCHQ.

Μέχρι σήμερα.

[ads2]

Η NSA φέρεται να απαίτησε από μια αμερικάνικη εταιρεία να σταματήσει την πώληση T-shirts με το λογότυπο της NSA πάνω τους και το μήνυμα “Το μόνο μέρος της κυβέρνησης που μας ακούει πραγματικά,” όπως αναφέρει η Daily Dot.

nsa t shirtΗ εταιρεία Liberty Maniacs παρουσίασε μια σειρά από διαφορετικά T-shirts και άλλα αντικείμενα με το παραπάνω σλόγκαν. Για τη σειρά ενδιαφέρθηκε η ιστοσελίδα Zazzle.   Μετά όμως από την πρώτη παρουσίαση τους στην ιστοσελίδα ο Dan McCall, ο ιδρυτής της Liberty Maniacs ανακάλυψε ότι  τα μπλουζάκια είχαν αφαιρεθεί από τα διαδικτυακά ράφια της Zazzle. Προσπάθησε λοιπόν  να επικοινωνήσει με την εταιρεία και ιδού η απάντηση από την φιλελεύθερη Αμερική που κατακρίνει την λογοκρισία και βάζει πάνω απ όλα την Ελευθερία του λόγου και την ελευθερία των πολιτών της

“Επικοινώνησαν μαζί μας αντιπρόσωποι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, και το αίτημά τους, ήταν να αφαιρεθούν τα προϊόντα από το Zazzle Marketplace”.

Η NSA δεν κατάλαβε το αστείο.  Και ότι δεν το καταλαβαίνουμε  ή μας εκθέτει το σβήνουμε από το χάρτη. Σαν τους σκληρούς της The Guardian.

Η Daily Dot τελικά έλαβε μια δήλωση από την NSA, που υποστηρίζει ότι το σήμα της υπηρεσίας προστατεύεται από το Δημόσιο Δίκαιο και ότι κανείς δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς να έχει γραπτή άδεια. Φυσικά αρνήθηκαν το ότι ζήτησαν να κατέβει το προϊόν από τα “ράφια” της  Zazzle.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS