ΑρχικήinetΕπιστολή στον David Cameron από την Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων και Εκδοτών

Επιστολή στον David Cameron από την Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων και Εκδοτών

WAN-IFRAΗ Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων και Εκδοτών (WAN-IFRA) με μια επιστολή της προς τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, David Cameron δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχοι με τις ενέργειες της κυβέρνησης. Οι συγκεκριμένες ενέργειες ήταν μια πράξη εκφοβισμού και μπορούν να έχουν μια ανατριχιαστική επίδραση στην ελευθερία του Τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο, όπως ανέφεραν.

Η Ένωση εκπροσωπεί 18.000 εκδοτικές εταιρείες από 3.000 επιχειρήσεις, καταδίκασε την κυβέρνηση για την καταστροφή των σκληρών δίσκων της The Guardian.

Συνεχίζοντας περιγράφουν σαν “εξωφρενική και πολύ ενοχλητική” την κράτηση του David Miranda, συνεργάτη του δημοσιογράφου της Guardian, Glenn Greenwald, στο αεροδρόμιο του Heathrow για παραβίαση της παραγράφου 7 του Terrorism Act 2000 (Αντιτρομοκρατικός Νόμος).

Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο της WAN-IFRA Tomas Brunegård και τον πρόεδρο του World Editors Forum, Erik Bjerager.

“Με σεβασμό σας καλούμε να επαναβεβαιώσετε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου για ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο και να επαναπροσδιορίσουμε το πως λειτουργεί η κυβέρνηση και η αστυνομία για αυτό. Καλούμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σεβαστεί το δικαίωμα των δημοσιογράφων να προστατεύουν τις πηγές τους και να δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί ότι ο τύπος μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει καίριο ρόλο στη διατήρηση ελεύθερων και δίκαιων κοινωνιών, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις ή εκφοβισμό.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS