ΑρχικήinetΗ Google αμετανόητη δικαιολογεί το ότι "διαβάζει" τα email από το Gmail

Η Google αμετανόητη δικαιολογεί το ότι “διαβάζει” τα email από το Gmail

gmail-icon1Νέες εξελίξεις με την Google και την υπηρεσία της Gmail. Η οργάνωση για την προστασία των καταναλωτών Consumer Watchdog κατηγορεί την Google για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της υπηρεσίας της Gmail. Η μήνυση που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αναφέρει ότι η εταιρεία “διαβάζει” προσωπικά μηνύματα και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων. Η μήνυση απαιτεί από την Google να αποκαλύψει πλήρως ποιες πληροφορίες λαμβάνει από τα e-mails των χρηστών της, και να καταβάλει αποζημίωση για αυτές τις παραβιάσεις.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι “όλοι οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρέπει οπωσδήποτε να αναμένουν ότι τα email τους, θα υπόκεινται σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία.”

Η Google υποστηρίζει ότι οι χρήστες της, κατ ‘αρχήν, αν εμπιστεύονται τα προσωπικά τους μηνύματα σε κάποιον τρίτο, δεν μπορούν να περιμένουν ότι αυτός ο τρίτος δεν θα ελέγξει τα αρχεία τους. Σαν δεύτερο λόγο η Google υποστήριξε ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιτρέπεται να επεξεργάζουν τα δεδομένα που λαμβάνουν για να μπορούν να διαχωρίσουν ποια είναι τα ανεπιθύμητα μηνύματα και ποια όχι.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Google κατηγορείται για παραβιάσεις που αφορούν την ιδιωτική ζωή των χρηστών της. Το 2011, η εταιρεία κατηγορήθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ότι χρησιμοποιεί “παραπλανητικές” πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων κατά την έναρξη του Google Buzz το 2010 .

Ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι Google κατονομάστηκε από την εφημερίδα Guardian τον Ιούνιο σαν μία από τις εταιρείες που δίνει στη NSA “άμεση πρόσβαση στα συστήματα της”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS