ΑρχικήinetSension: η καλύτερη χρήση των Google Glass που έχουμε δει μέχρι σήμερα

Sension: η καλύτερη χρήση των Google Glass που έχουμε δει μέχρι σήμερα

Sension Technology Η Πενικιλλίνη, οι ακτίνες Χ, το Viagra είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του ανθρώπου που έγιναν από ατύχημα.

Ένα λογισμικό που ανέπτυξε ένας έφηβος από την California ενώ προοριζόταν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και video games, τυχαία ανακαλύφθηκε ότι είναι ιδανικό για την θεραπεία του αυτισμού.

Ένας 18 χρονος νεαρός ο Catalin Voss κατά το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έβαλε στόχο να δημιουργήσει ένα λογισμικό εντοπισμού προσώπου που θα βοηθήσει τους μαθητές να αλληλεπιδρούν καλύτερα με το εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με το Wired, το λογισμικό που είχε αρχικά σχεδιαστεί για να διευκολύνει την online διδασκαλία ανταποκρίνεται στη συμπεριφορά ενός χρήστη για μια πιο διαδραστική εμπειρία μάθησης.

“Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι η εφαρμογή πηγαίνει πιο πέρα ​​από αυτό που είχα σκοπό”, δήλωσε ο Voss στην Huffington Post. “Μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας ενός facial tracker, ανακαλύψαμε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό συναισθημάτων.”

Πράγματι, το λογισμικό μπορεί να αναγνωρίσει κινήσεις του προσώπου, όπως ένα χαμόγελο, ένα συνοφρύωμα ή σήκωμα των φρυδιών. Με την κυκλοφορία των Google Glass, ο Voss, είχε μια πολύ έξυπνη ιδέα: Το θα μπορούσε να βοηθήσει τα χρήστες που έχουν πρόβλημα αυτισμού στο να εντοπίζουν τα μηνύματα που δίνουν οι εκφράσεις ενός προσώπου σε πραγματικό χρόνο.

Σε ένα βίντεο επίδειξης στην ιστοσελίδα του Sension, τα Google Glass εφοδιασμένα με το λογισμικό όταν στρέφονται σε ένα χαμογελαστό κορίτσι, η ψηφιακή οθόνη εμφανίζει “χαρούμενη”. Γυρίστε τα γυαλιά σε κάποιον με μεγάλα μάτια και ανοιχτό το στόμα, και η οθόνη εμφανίζει “έκπληξη”.

Υποθετικά, ένας χρήστης με προβλήματα αυτισμού που φοράει Google Glass με το λογισμικό Sension θα μπορούσε να αλληλεπιδρά με άλλους αφού θα αντιλαμβάνεται τα συναισθήματα τους.

“Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την κοινωνική κατανόηση άτομων με αυτισμό και είναι δυνητικά ωφέλιμο,” αναφέρει ο Derek Ott, καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής στο UCLA’s David Geffen School of Medicine.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS