ΑρχικήinetΟι Syrian Electronic Army ξαναχτύπησαν. Στα χέρια τους η βάση της TrueCaller

Οι Syrian Electronic Army ξαναχτύπησαν. Στα χέρια τους η βάση της TrueCaller

syrianΜετά από μια μικρή απουσία από την hacking σκηνή οι hackers του Syrian Electronic Army ξαναγύρισαν. Το τελευταίο θύμα τους είναι η ιστοσελίδα TrueCaller, ο μεγαλύτερος online τηλεφωνικός κατάλογος στον κόσμο.

“Συγγνώμη @TrueCaller, χρειαζόμασταν τη βάση δεδομένων σας, σας ευχαριστούμε γι ‘αυτό,” ανέφεραν οι hackers στο Twitter.

Όπως αναφέρει το E Hacking News, οι Syrian Electronic Army κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματα της TrueCaller με την αξιοποίηση μιας ευπάθειας που υπήρχε στο WordPress της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ευπάθεια δεν υπάρχει στις ενημερωμένες εκδόσεις του WordPress.

Οι hackers iσχυρίζονται ότι έχουν πάρει στα χέρια τους πάνω από 7 βάσεις δεδομένων, αλλά και την κύρια βάση η οποία είναι 450GB σε μέγεθος.

Σύμφωνα με τους hackers, η βάση δεδομένων περιέχει πληροφορίες που τους δίνει πρόσβαση σε πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς στο Facebook, στο Twitter, στο LinkedIn και το Gmail.

Έχουν διαρρεύσει επίσης σε απευθείας σύνδεση, τι φαίνεται να είναι τα διαπιστευτήρια σύνδεσης για τις βάσεις δεδομένων του site.

TrueCaller δεν έχει εκδώσει δηλώσεις σχετικά με το περιστατικό, αλλά η εταιρεία έχει κλείσει την ιστοσελίδα της.

«Κάνουμε κάποιες αναβαθμίσεις. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας, “διαβάζει ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην truecaller.com.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS