ΑρχικήinetΜια συνέντευξη του συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak που πρέπει να διαβάσετε

Μια συνέντευξη του συνιδρυτή της Apple Steve Wozniak που πρέπει να διαβάσετε

steve_wozniak-e1323104576512

Ο συνιδρυτής της Apple Steve Wozniak είναι σίγουρα ένας εκκεντρικός χαρακτήρας του τεχνολογικού χώρου. Είναι ουσιαστικά ο πατέρας των προσωπικών υπολογιστών μιας και οι δικοί του Apple I και Apple II έφεραν την επανάσταση στο χώρο.

Οι συνεντεύξεις του αρκετές κατά καιρούς, έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, λέει πάντα αυτό που πιστεύει και δεν χαδεύει ποτέ τα αυτιά καμιάς εταιρείας ούτε και τις ίδιας της Apple.

Πρόσφατα έδωσε μια συνέντευξη για το τριακοστό πρώτο τεύχος του Distro (Engadget) που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε παρακάτω μιας και ήταν για ακόμη μια φορά αποκαλυπτικός.

-Ποιο είναι το gadget στο όποιο είσαι εξαρτημένος στην καθημερινή σου ζωή;

W: Αν θα έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα αυτό θα ήταν το Macbook Pro 17 ιντσών που έχω. Με αυτό διαχειρίζομαι τα email μου, σερφάρω στο διαδίκτυο μιλάω στο Skype και κάνω edit video και φωτογραφίες μου. Για την οργάνωση των καθημερινών υποχρεώσεων μου έχω το BusyCal και το Google Calendar ενώ διαβάζω τα  Google news και NetNewsWire για να ενημερώνομαι για τα καθημερινά τεχνολογικά νέα. Το iPhone είναι το κινητό που χρησιμοποιώ περισσότερο με την dropbox εφαρμογή να με έχει εξυπηρετήσει στα μέγιστα. Το time capsule είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι των καθημερινών ενεργειών μου για να κάνω όλα τα back up μου σε 24ωρη βάση. Για την επεξεργασία των φωτογραφιών μου έχω το Aperture και το iPhoto και κατά γενική ομολογία τα περισσότερα πράγματα που κάνω καθημερινά είναι καλύτερα συνυφασμένα με το Macbook μου πάρα για παράδειγμα με το iPhone ή το iPad μου.

-Ποιο gadget από το παρελθόν σου νοσταλγείς;

W: Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο transistor ράδιο που έφτιαξα για ακούω μουσική 24/7 όταν ήμουν μικρός. Με συντρόφευε συνεχώς ακόμη και στον ύπνο μου. Για να μιλήσω ειλικρινά μετά τον 3ο χρόνο στο κολέγιο δημιούργησα μια σειρά από gadget και ήταν όλα αγαπημένα μου. Φυσικά στην λίστα είναι και όλα τα iPod που έχουν δημιουργηθεί μαζί με τα iPhone και iPad.

– Ποια εταιρεία πιστεύεις οδηγεί τις εξελίξεις στην βιομηχανία;

W: Πρέπει να μου κάνεις πλάκα. Η Apple ήταν και συνεχίζει ακόμη να είναι στην θέση του οδηγού. Μια σειρά από εταιρείες μπορεί να παρομοιαστούν με ένα ωκεανό με μεγάλα και μικρά κύματα αλλά σε έναν αντίστοιχο παραλληλισμό η Apple για εμένα θα είναι πάντα το Έβερεστ. Την ημέρα που η Apple ανακοινώνει μια νέα κατηγορία προϊόντος είναι ημέρα που μεταφέρει το μέλλον στο χέρι κάθε χρήστη.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου λειτουργικό σύστημα;

W: Αυτό είναι το OS X. Είναι παρόμοιο σε αρκετά σημεία με το αντίστοιχο που είχαμε δημιουργήσει για την LISA, μόνο που τότε ήταν η λάθος στιγμή με την λάθος τιμή. Ποτέ δεν μπόρεσα να συμπαθήσω τα Windows. Επίσης το iOS είναι εξίσου αγαπημένο παρόλο τους περιορισμούς που έχει.

-Ποιες θεωρείς ποιο επιτυχημένες ονομασίες για τον τεχνολογικό χώρο;

W: Εδώ δεν έχω κάποια καλή απάντηση. Κάτσε να σκεφτώ. Apple θα ήταν η πρώτη ονομασία και μετά το όνομα Newton αλλά και iRobot. H λέξη Google μου αρέσει επίσης πολύ καθώς και το όνομα ”Mophie”.

-Ποιες θεωρείς αποτυχημένες ονομασίες  για τον τεχνολογικό χώρο;

W: Το ThinkPad xxxx είναι σίγουρα μια όπως και όλα αυτά τα βαρετά ονόματα που δίνουν οι κατασκευαστές στις κάμερες.

-Ποια είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείς πιο συχνά;

W: Αυτή είναι το Mail του OS X. Θα ευχόμουν να υπάρχει υποστήριξη και συμβατότητα και της εφαρμογής Eudora για το Lion και για μεταγενέστερα OS X θα μου έκανε την ζωή ευκολότερη.

-Ποια είναι τα στοιχεία που μπορεί να σε εκνευρίσουν περισσότερο σε ένα smartphone;

W: H κακή ποιότητα ήχου ειδικά στην συνομιλία. Μέχρι στιγμής το πιο αξιόπιστο κινητό που είχα σε αυτό τον τομέα είναι το iPhone. Επίσης εκνευρίζομαι με συσκευές που δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής στην μπαταρία τους. Η πλοήγηση σε μικρές οθόνες και η έλλειψη multitasking είναι εξίσου εκνευριστικά. Επίσης δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ έξτρα εφαρμογές για να τραβάω φωτογραφίες μιας και μου αρέσει η απλότητα και τα πολλά μενού και οι επιλογές μου δημιουργούν πονοκέφαλο ειδικά όταν θέλω να κάνω κάτι τόσο απλό όπως να απαθανατίσω μια στιγμή.

-Ποια είναι τα στοιχεία που σου αρέσουν περισσότερο σε ένα smartphone;

W: Μου αρέσει ο λεπτός σχεδιασμός και η ικανότητα να τα χρησιμοποιώ με το ένα χέρι. Το να χρησιμοποιώ την κάμερα τους για ενέργειες όπως QR codes, Google Goggles, εύρεση τοποθεσίας αλλά και για NFC. Επίσης μου αρέσουν οι υπενθυμίσεις, ο συγχρονισμός με του υπολογιστές,το Skype, οι Sling Player εφαρμογές, οι radio εφαρμογές, η εφαρμογή Sirius-XM και τέλος το γεγονός πως μπορώ να τραβάω φωτογραφίες και video.

-Ποιο θα ήταν για εσένα το ιδανικό smartphone;

W: Το ιδανικό για εμένα smartphone θα ήταν αυτό που θα συνδύαζε χαρακτηριστικά και υπηρεσίες από διάφορες συσκευές της αγοράς σε συνδυασμό με ένα σύστημα αναγνώρισης φωνής που θα καταλάβαινε τι λέω όπως και να το λέω και που θα μου έδινε σαφής απαντήσεις και δεν θα μου γυρνούσε πίσω μια σειρά από links. Θα ήθελα μια συσκευή που θα με γνωρίζει τόσο καλά όσο και ο καλύτερος μου φίλος σε σημείο που να θέλω να απαρνηθώ τους ανθρώπινους φίλους.

-Ποιο τεχνολογικά επίτευγμα θαυμάζεις περισσότερο;

W: Το πρώτο transistor και την δημιουργία του πρώτου ηλεκτρονικού chip. Αν μιλάμε για συσκευές αυτό θα είναι το iPhone με κοντινό δεύτερο τον Apple II.

-Ποιο τεχνολογικό επίτευγμα θαυμάζεις λιγότερο;

W: Αρχικά το Cloud μιας και ήρθε στην ζωή μας πολύ γρήγορα και δεν σου δίνει την αίσθηση ότι σου ανήκει κάτι ή κάποιο περιεχόμενο. Επίσης αν δεν λειτουργεί σωστά, συχνό φαινόμενο, τότε ακόμη και μέχρι πρότινος εφαρμογές που ήταν απροβλημάτιστες δεν λειτουργούν σωστά ούτε αυτές. Επίσης στον τομέα των συσκευών σιχαίνομαι το  HTC Thunderbolt κινητό με το προβληματικό και άσχημο Sense UI του. Επίσης με εκνευρίζει το email μιας και δέχομαι τεράστιο αριθμό καθώς και τις διεθνείς χρεώσεις κλήσεων από το κινητό. $7,000 λογαριασμός για μισή μέρα στην Γερμανία και $16,000 για μια μέρα στην Μόσχα όπου χρησιμοποίησα και στις 2 περιπτώσεις ελάχιστα το iPhone μου είναι τα καλύτερα παραδείγματα που έχω για το πόσο απογοητευμένος είμαι από το σύστημα των χρεώσεων αν λειτουργείς έστω και ελάχιστα το κινητό σου σε μια ξένη χώρα.

-Ποια λάθη μπορείς να ανεχτείς σε ένα smartphone;

W: Αυτά θα ήταν το χρώμα, και η ποιότητα της οθόνης και του ήχου

-Ποια λάθη δεν μπορείς να ανεχτείς σε ένα smartphone;

W: Εδώ οι λίστα είναι μεγάλη, από εφαρμογές που την μια μέρα δουλεύουν και την άλλη σταματάνε να λειτουργούν, μπαταρίες που τελειώνουν πολύ γρήγορα και υπηρεσίες που είναι ημιτελής, εδώ βάλτε και την υπηρεσία της Apple την Siri.

-Πότε ένα smartphone σου είναι ποιο χρήσιμο και πιο είναι αυτό που έχεις χρησιμοποιήσει περισσότερο;

W: Σίγουρα η αξία του smartphone για εμένα φαίνεται όταν ταξιδεύω κάτι που το κάνω πολύ συχνά. Για εμένα το καλύτερο smartphone συνολικά και αυτό που έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ περισσότερο είναι το iPhone 4s, απλά είναι τέλειο για μένα και με έχει βολέψει πολύ.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS