ΑρχικήinetH Apple ευχαριστεί τους Evad3rs για την αποκάλυψη 4 εκ των 6...

H Apple ευχαριστεί τους Evad3rs για την αποκάλυψη 4 εκ των 6 exploit στο iOS

apple-evad3rs-credits

Για χρόνια η Apple παίζει το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού με του jailbreakers. Η Apple κυκλοφορεί νέα έκδοση του λειτουργικού, οι χάκερ ξεκινούν να ψάχνουν για τρωτά σημεία στην ασφάλεια του ώστε να τα εκμεταλλευτούν, ένα νέο jailbreak γενάτε από τη χρήση αυτών των εκμεταλλεύσεων και η Apple διορθώνει τα τρωτά σημεία σε μια καινούργια iOS έκδοση. Αυτός ο κύκλος συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Η Apple κυκλοφόρησε χθες το iOS 6.1.3 το οποίο διορθώνει τα τρωτά σημεία στην ασφάλεια του που εκμεταλλεύτηκαν οι Evad3rs ώστε να κάνουν δυνατό το jailbreak. Από τα έξι τρωτά σημεία που έκλεισε συνολικά η Apple, ευχαρίστησε δημοσίως την ομάδα χάκερ για τα τέσσερα από αυτά.

Το jailbreak για το iOS 6 είναι πλέον διαθέσιμο σχεδόν 2 μήνες και περισσότερο από 18 εκατομμύρια συσκευές έγιναν jailbreak, σύμφωνα με το Forbes. Κάτι που το καθιστά το πιο δημοφιλές jailbreak στο κόσμο.

Δυστυχώς όμως στο 6.1.3 δεν δουλεύει πλέον, και μάλλον δεν θα δούμε άλλο jailbreak για αρκετό καιρό. Τα καλά βέβαια νέα είναι ότι η ομάδα έχει κρατήσει μερικά exploit τα οποία σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει στο iOS 7, οπότε ναι, τότε θα ξανά δούμε jailbreak.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS