ΑρχικήinetΠώς ήταν το iPhone το… 2005; (αποκλειστικές φωτό του Ars Technica από...

Πώς ήταν το iPhone το… 2005; (αποκλειστικές φωτό του Ars Technica από prototype μοντέλο της Apple)

iphoneprototype1

Το Ars Technica φέρνει στη δημοσιότητα ένα “iPhone prototype”, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από τη συσκευή που μας σύστησε η Apple για πρώτη φορά το 2007.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που prototype προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας -που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά- έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενδιαφέρον τραβάει το γεγονός ότι πρόκειται για μία συσκευή που δημιουργήθηκε αρκετά νωρίτερα από το λανσάρισμα του πρώτου iPhone (συγκεκριμένα το 2005) και δε μοιάζει καθόλου μ’ αυτό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα προϊόν με οθόνη 5”x7” που παραπέμπει περισσότερο στο… iPad mini παρά στο iPhone.

Οι εικόνες διέρρευσαν μέσω ενός πρώην υπαλλήλου της Apple, ο οποίος είχε εργαστεί για αρκετά design hardware projects της εταιρείας τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, η prototype συσκευή είχε μία σειρά από θύρες που συναντούμε πιο πολύ σε υπολογιστές παρά σε mobile devices, όπως USB ports, Ethernet port ακόμη και σειριακή θύρα. Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι πρόκειται για ένα προϊόν που δε θα κυκλοφορούσε στην αγορά, αλλά βρισκόταν στη διάρκεια της ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η πηγή, “μπορεί τώρα να μας φαίνεται μεγάλο, όμως ήταν πραγματικά εντυπωσιακό για εκείνη την περίοδο να δει κάποιος μία έκδοση του OS X να τρέχει σε μία τέτοια συσκευή”.

To ARM chip του μοιάζει με μία παραλλαγή του Samsung S3C2410, ενώ ήταν χρονισμένο στα 200-233MHz. (Θυμίζουμε ότι το πρώτο iPhone διέθετε ένα 620MHz chip υποχρονισμένο στα 412MHz).

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

iphoneprototype2

iphoneprototype3

iphoneprototype4

iphoneprototype5

 

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS