ΑρχικήinetSupplier Responsibility: Στο 99% η συμμόρφωση των εργαζομένων για τις ώρες εργασίας

Supplier Responsibility: Στο 99% η συμμόρφωση των εργαζομένων για τις ώρες εργασίας

hi-852-foxconn-workers1

Στα πλαίσια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια των προμηθευτών της η Apple δημοσίευσε σήμερα νέα αναφορά στην ειδική σελίδα Labor and Human Rights για τον Ιανουάριο του 2013.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρακολουθεί πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο υπαλλήλους στα διάφορα εργοστάσια των προμηθευτών της και αναφέρει ποσοστό συμμόρφωσης για εργασία 60 ωρών την βδομάδα της τάξης του 99 τοις εκατό! Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι η Foxconn σταμάτησε πρόσφατα τις προσλήψεις επειδή ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων επέστρεψε από τη γιορτή της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς στη δουλειά τους.


Η Apple έχει κατακριθεί σε πολύ έντονο βαθμό τα τελευταία χρόνια για τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια των προμηθευτών της. Ο τύπος εκμεταλλευόμενος τη δημοτικότητα της εταιρείας και με επίκληση στο συναίσθημα παρερμηνεύει σε μεγάλο βαθμό τις καταστάσεις και αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.

Η αλήθεια, στην οποία λίγοι επιλέγουν να αναφερθούν, είναι ότι η Apple έχει αναπτύξει ένα σημαντικό μέσο επικοινωνίας σχετικά με τα υπαρκτά προβλήματα στα εργοστάσια στην Κίνα αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί και επιβάλλοντας τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η Apple είναι η μοναδική τεχνολογική εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει αυτού του είδους τις πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια των προμηθευτών.

Αναλυτικά, θα βρείτε όλα τα στοιχεία στην ειδική σελίδα της Apple εδώ

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS