ΑρχικήinetClover Trail+ Intel Ιnside σε smartphone που τρέχουν Android

Clover Trail+ Intel Ιnside σε smartphone που τρέχουν Android

Smartphone με διπύρηνους επεξεργαστές χρονισμένους έως και τα 2GHz, με υποστήριξη της πολυνηματικής επεξεργασίας, τσιπ γραφικών που αναθέτει στο hardware μέρος της απαιτητικής κωδικοποίησης βίντεο με υψηλή ευκρίνεια, υποστήριξη για κάμερες μέχρι 16Mpixel και δυνατότητα λήψης 15 καρέ το δευτερόλεπτο στα 8Mpixel με HDR, φέρνει η νέα πλατφόρμα που προτείνει η Intel στους κατασκευαστές από την Βαρκελώνη.

Intel-Clover-Trail

O λόγος για την νέα πλατφόρμα Atom της Intel γνωστή με την κωδική ονομασία Clover Trail+, με την οποία o γνωστός για την κατασκευή τσιπ για PC, επιχειρεί εκ νέου έφοδο σε smartphone και ταμπλέτες, ενώ ο ανταγωνισμός από την κραταιά ARM (με συνοδοιπόρο την Nvidia και την Samsung) εντείνεται.

Στις συσκευές αυτές, το ζητούμενο παραμένει η χαμηλή κατανάλωση και η μεγάλη αυτονομία της μπαταρίας και με την Clover Trail+ η Intel εμφανίζεται αποφασισμένη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όπως υποστήριξε από το βήμα του Mobile World Congress, τα smartphone που βασίζονται στην πλατφόρμα Clover Trail+ είναι τόσο «λιτοδίαιτα», όσο «τα πιο δημοφιλή κινητά Android σήμερα».

Από τις δυνατότητες της πλατφόρμας SoC (που κλείνει ολόκληρο το οπλοστάσιο σε ένα τσιπ – System on a Chip) εξαρτάται η εμπειρία του χρήστη: η ομαλή περιήγηση στο Διαδίκτυο, η απρόσκοπτη αναπαραγωγή ταινιών σε υψηλή ευκρίνεια, η γρήγορη εκκίνηση και η λειτουργία των εφαρμογών Android.

Υψηλότερος χρόνος κύκλου ρολογιού και hyperthreading

Η Intel προτείνει τους νέους διπύρηνους επεξεργαστές Intel Atom Z2580, Z2560, Z2520, κατασκευασμένοι στην κλίμακα ολοκλήρωσης των 32 νανομέτρων, που είναι χρονισμένοι ακόμα στα 2GHz, στα 1,6GHz και στα 1,2GHz αντίστοιχα. Ο επεξεργαστής του συστήματος υποστηρίζει την λεγόμενη πολυνηματική επεξεργασία που έχουμε γνωρίσει στο desktop, με την τεχνολογία Intel Hyper-Threading, δηλαδή την εκτέλεση τεσσάρων ταυτόχρονα thread (νημάτων) εφαρμογών, που εκφράζεται ως βελτίωση στις επιδόσεις των Atom.

Γραφικά από τον Επιταχυντή της Intel

Σε ότι αφορά στα γραφικά, η πλατφόρμα Clover Trail+ περιλαμβάνει την μηχανή γραφικών Intel Graphics Media Accelerator, με έναν πυρήνα, που φτάνει στα 533MHz σε boost mode. Έτσι, η Intel υποστηρίζει πως βελτιώνει μέχρι τρεις φορές τις επιδόσεις στα γραφικά και υπόσχεται «πλούσια 3D γραφικά, ρεαλιστικό gaming και κωδικοποίηση full 1080P video με επιτάχυνση hardware και αποκωδικοποίηση στα 30fps».

Δύο κάμερες με περισσότερα Mpixel, burst mode και φως στο σκοτάδι

Η νέα πλατφόρμα Atom παρέχει επίσης προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης, με υποστήριξη για δύο κάμερες, με αισθητήρα της κύριας κάμερας μέχρι 16 megapixels. Το σύστημα απεικόνισης επίσης δίνει τη δυνατότητα πανοραμικών λήψεων, υποστηρίζει λήψη 15 καρέ το δευτερόλεπτο σε burst mode για φωτογραφίες 8 megapixel, ανίχνευση και αναγνώριση προσώπου σε πραγματικό χρόνο και λήψη εικόνας HDR με τεχνολογία de-ghosting (είδωλα) για πιο καθαρές φωτογραφίες εν κινήσει.

Tαυτότητα χαραγμένη στο hardware

H Intel φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφαλή χρήση του smartphone σε κρίσιμες διαδικτυακές υπηρεσίες και έτσι τα έξυπνα κινητά με Clover Trail+ θα έρχονται οπλισμένα με Intel Identity Protection (Intel IPT). Όπως περιγράφει ο κατασκευαστής, η τεχνολογία αυτή βοηθά  στη διασφάλιση «ισχυρής εξακρίβωσης ταυτότητας δύο επιπέδων», όταν επιχειρείται πρόσβαση σε υπηρεσίες στο λεγόμενο cloud, όπως για παράδειγμα οι τραπεζικές συναλλαγές (remote banking), το ηλεκτρονικό εμπόριο, ακόμα και το διαδικτυακό gaming και η κοινωνική δικτύωση ώστε να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Η τεχνολογία Intel IPT θα είναι ενσωματωμένη σε επίπεδο πυριτίου, εξηγεί η εταιρεία, σε αντίθεση με αντίστοιχα συστήματα που βασίζονται σε tokens από άλλο hardware ή το τηλέφωνο, απαιτείται όμως συνεργασία στο άλλο άκρο. Για να επιτύχει την πιο ασφαλή, και ταυτόχρονα φιλική προς τον χρήστη, προστασία της πρόσβασης στο cloud, η Intel συνεργάζεται με εταιρείες όπως οι Feitian, Garanti Bank, MasterCard, McAfee, SecureKey Technologies Inc., Symantec, Vasco Data Security International Inc. και Visa Inc. για να ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία στις υπηρεσίες τους.

Tablet με περισσότερες ίντσες πάνω σε Clover Trail+

Με την υποστήριξη απεικόνισης ανάλυσης WUXGA στα 1900×1200, η πλατφόρμα θα επιτρέψει επίσης το σχεδιασμό tablet με Android με μεγαλύτερη οθόνη, δηλώνει η Intel. Clover Trail+ σημαίνει  επίσης υποστήριξη για την νεότερη έκδοση Android, δηλαδή την 4.2 που διατηρεί την κωδική ονομασία Jelly Bean, την τεχνολογία Intel Wireless Display που στέλνει περιεχόμενο ασύρματα στην τηλεόραση, για το πρότυπο HSPA+ στα 42Mbps με τη λύση Intel XMM 6360 slim modem, και για το νέο βιομηχανικό πρότυπο UltraViolet Common File Format.

 

 

Asus, Lenovo, ZTE με Intel Inside

Οι πρώτοι υποστηρικτές της πλατφόρμας Clover Trail+ για smartphone και tablet είναι η ASUS, η Lenovo και η ZTE.
Το Lenovo IdeaPhone K900 παρουσιάστηκε στη CES τον Ιανουάριο του 2013 και βασίζεται στον επεξεργαστή Intel Atom Z2580. Το IdeaPhone είναι λεπτό, μόλις 6,9mm και έχει την πρώτη παγκοσμίως οθόνη 5,5 ιντσών full high-definition, με πυκνότητα 400+ pixel ανά ίντσα (ευκρίνεια, απόδοση χρωμάτων). Το Κ900 θα είναι το πρώτο προϊόν στην αγορά που θα βασίζεται στον επεξεργαστή Atom Z2580. H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει το smartphone το δεύτερο τρίμηνο του 2013 στην Κίνα, ενώ θα ακολουθήσουν και επιλεγμένες διεθνείς αγορές.

Μετάβαση στα 22 νανόμετρα μέσα στο 2013

Ο αντιπρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής του τμήματος Mobile and Communications Hermann Eul μίλησε για την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της Intel για φορητές συσκευές και αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, αναφέροντας πως η δεύτερη γενιά Atom διπλασιάζει την υπολογιστική ισχύ και τριπλασιάζει τις δυνατότητες γραφικών, διατηρεί ταυτόχρονα ανταγωνιστικά χαμηλή την κατανάλωση. Μέσα στο 2013, είπε ο Eul, «καθώς θα μεταβαίνουμε στα 22nm Atom SoCs αργότερα μέσα στο έτος, θα επωφεληθούμε πλήρως από το ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που μας παρέχει ο σχεδιασμός μας, η αρχιτεκτονική μας, η τεχνολογία 22nm για τρανζίστορ tri-gate και η κορυφαία κατασκευαστική δυνατότητα για να επιταχύνουμε περισσότερο την ανάπτυξή μας.»

Μετά την Clover Trail+, η Intel θα παρουσιάσει ένα σύστημα φτιαγμένο στα 22 νανόμετρα γνωστό ως Merrifield, υποσχόμενη ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις, ενεργειακή αποδοτικότητα και μεγαλύτερη αυτονομία στα smartphone.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS