ΑρχικήinetTo Mega ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει mobile και desktop clients

To Mega ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει mobile και desktop clients

Η υπηρεσία cloud Mega ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και μέσα σε αυτό το διάστημα, συγκέντρωσε τρία εκατομμύρια χρήστες, όπως αποκαλύπτει ο Kim Dotcom. Η ιστοσελίδα φιλοξενεί σήμερα 125 εκατομμύρια αρχεία, όπως αναφέρει σε ένα tweet, τονίζοντας επίσης ότι το Mega βρίσκεται στην διαδικασία ανάπτυξης νέου λογισμικού για κινητά και υπολογιστές που θα κάνει το ανέβασμα στην υπηρεσία πολύ πιο εύκολο.

[tweet_embed id=304003119447158784]

Τρία εκατομμύρια χρήστες δεν είναι ένας μικρός αριθμός σε ένα μόλις μήνα λειτουργίας και ο Dotcom στέλνει ειρωνικά πάντα τις ευχαριστίες του στην αμερικανική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που συντέλεσαν στην γρήγορη ανάπτυξη του αμφιλεγόμενου site.

mega

Όσον αφορά τα 125 εκατομμύρια αρχεία μπορεί να μοιάζουν πολλά, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας μικρός αριθμός σε σύγκριση με ους αριθμούς που διαθέτουν οι περισσότερο καθιερωμένες υπηρεσίες όπως το Dropbox ή το Google Drive, οι οποίες έχουν πολύ περισσότερα νέα αρχεία σε ένα μήνα. Τα 125 εκατομμύρια αρχεία αντιστοιχούν σε περίπου 40 αρχεία ανά χρήστη, ένας αριθμός ο οποίος είναι σημαντικά μικρότερος από τα αρχεία που ανεβάζει ένας μέσος χρήστης του Dropbox.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το Mega δεν έχει mobile και desktop clients και έτσι οι χρήστες της υπηρεσίας ανεβάζουν όλα τα αρχεία τους μέσω browser, κάτι που το κάνει πολύ δύσκολο ειδικά εδώ στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες που οι συνδέσεις δεν είναι και τόσο αξιόπιστες. Μόλις το Mega καταθέρει να αναπτύξει μια εφαρμογή συγχρονισμού όπως αυτή του Dropbox, ή του SkyDrive η κίνηση της ιστοσελίδας, θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS