ΑρχικήinetΑπεγκαταστήσετε τις Pre Installed Windows 8 Metro εφαρμογές

Απεγκαταστήσετε τις Pre Installed Windows 8 Metro εφαρμογές

Όπως ίσως γνωρίζετε και ειδικά αν ήδη έχετε εγκαταστήσει τα Windows 8, η Microsoft προσφέρει το νεότερο λειτουργικό σύστημα της με αρκετές προεγκατεστημένες Metro εφαρμογές. Σπορ, Bing, φωτογραφίες, μηνύματα και Mail, όλοι τους θεωρούνται βασικές εφαρμογές των Windows 8, αλλά στην πραγματικότητα ένας μέσος χρήστης δεν θα τις χρησιμοποιήσει ποτέ.

Επιπλέον, οι εφαρμογές αυτές χρειάζονται πολύ χώρο στους δίσκους σας. Η απεγκατάσταση είναι εύκολη αλλά χρειάζεται αρκετά κλικς αν σκεφτείται πόσες εφαρμογές σας είναι απαραίτητες. Σε περίπτωση που σχεδιάζετε να αφαιρέσετε όλες τις προ εγκατεστημένες εφαρμογές όσο το δυνατόν γρηγορότερα, υπάρχει είναι ένα τέχνασμα που ανακαλύφθηκε από την Winaero. Όλα γίνονται μέσα από το PowerShell που σας επιτρέπει να εκτελέσετε εντολές σαν διαχειριστής.

powershell

Για να ξεκινήσετε το PowerShell μπορείτε από την αναζήτηση να πληκτρολογήστε “PowerShell” ή απλά χρησιμοποιήστε τον συνδυασμό δυο πλήκτρων “Win Key + R” γράψτε “PowerShell” και πατήστε enter. Μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να έχετε δικαιώματα διαχειριστή.

Όταν τρέξει πληκτρολογήστε το ακόλουθο command για να δείτε μια λίστα με τις εγκατεστημένες Metro εφαρμογές:

[quote]Get-AppxPackage –AllUsers[/quote]

Αν θέλετε να τις αφαιρέσετε όλες πληκτρολογήστε το παρακάτω και κλικ στο enter:

[quote]Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage[/quote]

Το πρόβλημα με κάποιες από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές είναι ότι θα εμφανίζονται ξανά κάθε φορά που θα δημιουργείτε ένα νέο λογαριασμό χρήστη. Όλες αυτές οι εφαρμογές που χαρακτηρίζονται ως “Stage” μετά την πληκτρολόγηση της πρώτης εντολής. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τους σταματήσετε από το να εγκατασταίνονται εκ νέου, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε και την παρακάτω εντολή:

[quote]Get-AppXProvisionedPackage -online | Remove-AppxProvisionedPackage –online[/quote]

Αυτό ήταν, με τρεις εντολές θα έχετε μια καθαρή Start Screen με εγκατεστημένες μόνο τις εφαρμογές που εσείς επιλέξατε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS