ΑρχικήinetO Steve Ballmer μιλάει σχετικά με το Office για iPad και το...

O Steve Ballmer μιλάει σχετικά με το Office για iPad και το Dropbox

ballmer-crazed

O Steve Ballmer μίλησε χθες στο Businesswek του Bloomberg σχετικά με το Office 2013 (μην μπερδευτείτε με το Office 365, την online σουίτα της Microsoft), το Office για iPad και το Dropbox.

Ας ξεκινήσουμε με το τι είπε για το Dropbox, την cloud based υπηρεσία για όλα τα λειτουργικά συστήματα που όλοι έχουμε λατρέψει. Σύμφωνα με τον Ballmer το Dropbox είναι ο Mickey Mouse, λέγοντας ότι τα 100 εκατομμύρια χρήστες που έχει είναι ένας πάρα πολύ μικρός αριθμός και ότι η Microsoft έχεις πολλούς περισσότερους χρήστες στο Office. Και συνέχισε λέγοντας ότι αν θέλετε να το συγκρίνουμε και με cloud υπηρεσίες, το Hotmail και το SkyDrive πάλι είναι μπροστά με διαφορά.

Ο Ballmer διευκρίνισε ότι δεν έχει κάτι εναντίων του Dropbox, ωστόσο είπε ότι είναι ένα μικρό startup το οποίο τα έχει πάει καλά και τίποτα παραπάνω.

Για εμάς το Dropbox είναι πολύ παραπάνω από ένα “μικρο” startup που τα έχει πάει καλά, και η απορία μας είναι γιατί ούτε η Microsoft αλλά ούτε και η Apple δεν έχουν ενδιαφερθεί να το αγοράσουν ακόμα και να βελτιώσουν την δικιά τους αντίστοιχη υπηρεσία.

Όσο για το Office για iPad αν και δεν είπε κάτι ευθέως έδωσε να εννοηθεί ότι ίσως έρχεται σύντομα:

Δεν έχω πολλά να πω πάνω στο θέμα. Είμαστε περήφανοι για το προϊόν μας γιαυτό και υπάρχει στην αγορά. Είναι λογικό να το χρησιμοποιούν σε συσκευές όπως τα Mac και τα PC, γιαυτό και αναπτύξαμε τρόπο ώστε ο κόσμος να έχει πρόσβαση σχεδόν πάντα σε αυτό μέσω ενός browser. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Αν και έχουμε δει αρκετές διαρροές σχετικά με ένα Office για iPad στο παρελθόν, η Microsoft δεν έχει κάνει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ο λόγος μάλλον είναι επειδή βρίσκονται σε δίλημμα. Θέλουν να πουλήσουν το Office ωστόσο ξέρουν ότι η υποστήριξη του από τα tablet τους είναι το μόνο πλεονέκτημα που έχουν έναντι του iPad. Κυκλοφορώντας το Office για iPad τα tablet τους θα χάσουν αυτό το πλεονέκτημα, μειώνοντας πιθανός τις πωλήσεις. Από την άλλη βέβαια, τα tablet της Microsoft δεν πούλησαν καθόλου, οπότε ίσως τελικά αποφασίσουν να κυκλοφορήσουν το Office για iPad και να βγάλουν μερικά χρήματα μέσα από αυτό.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS