ΑρχικήUpdatesΤo untethered jailbreak του iPhone 5 και του iPad mini έρχεται μαζί...

Τo untethered jailbreak του iPhone 5 και του iPad mini έρχεται μαζί με το iOS 6.1

ios-6-jailbreak

To jailbreak για το iOS 6 δουλεύετε από την ήμερα που η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 5 το περασμένο φθινόπωρο, και έχει πάρει ήδη αρκετό καιρό τους χάκερ να σπάσουν τα μέτρα ασφαλειας που έχει λάβει η Apple στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού της. Μετά από πολλούς μήνες, τα κομμάτια του παζλ επιτέλους ενώθηκαν και δημιούργησαν ένα jailbreak εργαλείο για όλες τις iOS συσκευές, ωστόσο αυτό το εργαλείο δεν θα κάνει την εμφάνιση του πριν το iOS 6.1.

Αν και το εργαλείο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στο κοινό, οι χάκερ από πίσω του περιμένουν να δουν αν η Apple θα κλείσει καμία από τις τρύπες που βρήκαν, στο iOS 6.1. Αν δεν το κάνει και τα exploits που έχουν οι χάκερ στην διάθεση τους δουλεύουν ακόμη στην 6.1 τότε το εργαλείο για jailbreak του iOS 6 θα κυκλοφορήσει στο ευρύτερο κοινό.

Το iOS 6.1 βρίσκεται σε δοκιμαστή έκδοση εδώ και αρκετούς μίνες. Η πιο τελευταία δοκιμαστή έκδοση, η τέταρτη, τελειώνει την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου και η Apple ή θα κυκλοφορήσει ακόμη μια δοκιμαστική ή θα κυκλοφορήσει την τελική Golden Master (GM) έκδοση. Οι περισσότεροι ποντάρουν στο δεύτερο.

Η τελική GM έκδοση ενός iOS είναι ακριβώς η ίδια με την έκδοση που θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά σε όλους. Η Apple απλός δίνει ένα τελευταίο μικρό προβάδισμα στους προγραμματιστές για να τσεκάρουν αν οι εφαρμογές τους θα δουλεύουν καλά με την εκδοσή που θα κυκλοφορήσει προς όλους.

Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορήσουν τώρα το jailbreak και να κάψουν πολύτιμα exploit, διότι η Apple θα έχει αρκετό χρόνο για να τα διορθώσει στο iOS 6.1 κάνοντας φυσικά την ζωή των χάκερ πολύ πιο δύσκολη. Γιαυτό και οι χάκερ pod2g, planetbeing, pimseks και musclenerd περιμένουν δοκιμάσουν το jailbreak τους στο iOS 6.1 πρώτα. Αν όλα πάνε καλά, τότε το jailbreak είναι έτοιμο να διατεθεί στο ευρύ κοινό.

«Έχει τύχη στο παρελθόν η Apple να προσθέσει δυνατές ασφάλειες στην GM εκδοσή του λειτουργικού» είπε ο pod2g. Αυτή τη στιγμή κανένας δεν γνωρίζει για το εάν η Apple θα αυξήσει την ασφάλεια της ή θα την αφήσει ως έχει. Ωστόσο, το jailbreak είναι πολύ πιθανόν να δουλεύει ακόμα και με την αύξηση.

«Έχουμε ήδη δουλέψει πάνω στο iOS 6.1 Beta 4 και πιστεύουμε ότι τα exploit θα δουλεύουν και στην GM εκδοσή» είπε ο pimseks. Υπάρχει μια πολύ μικρή περίπτωση η Apple να κάνει κάποιες σοβαρές αλλαγές στην ασφάλεια τους στο iOS 6.1. Αν γίνει αυτό, τότε οι χάκερ θα γυρίσουν σχεδόν στο μηδέν.

Όλες οι συσκευές που θα υποστηρίζουν το iOS 6 θα μπορούν να γίνουν jailbreak, συμπεριλαμβανόμενου και του iPhone 5 και του iPhone 4S. Τα τέσσερα άτομα πίσω από το jailbreak δημιούργησαν μια νέα ομάδα και την ονόμασαν «evad3rs» (μάλλον επειδή είναι επαγγελματίες στο να αποφεύγουν τα μέτρα ασφάλειας της Apple) και θα κυκλοφορήσουν το εργαλείο για jailbreak κάτω από αυτό το όνομα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS