ΑρχικήsecurityΤο Red October είναι κυβερνητικό malware

Το Red October είναι κυβερνητικό malware

Οι ειδικοί της Kaspersky έχουν δημοσιεύσει μια λεπτομερή ανάλυση σχετικά με το νέο malware που ονομάστηκε Red October, αλλά πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Μιλώντας στο συνέδριο του Digital – Life – Design (DLD), ο Mikko της F-Secure Hypponen και ο Eugene Kaspersky έχουν δώσει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το θέμα ασφαλείας των τελευταίων ημερών.

malware

Σύμφωνα με το TechCrunch, οι δύο ειδικοί υποθέτουν ότι το Red October malware θα μπορούσε να είναι μια επίθεση που χρηματοδοτείται από κάποιο κράτος, δεδομένου ότι οι στόχοι είναι κυβερνητικές υπηρεσίες, πρεσβείες, και ερευνητικά ιδρύματα.

Από την άλλη πλευρά, η Kaspersky εικάζει ότι θα μπορούσε να είναι το έργο μιας ομάδας χακτιβιστών- θεωρώντας ότι αναζητούν μυστικές πληροφορίες -, ή μια ομάδα από elite hackers που παρέχει τις υπηρεσίες της στις μυστικές υπηρεσίες των διαφόρων χωρών.

Είναι ενδιαφέρον, το ότι η Kaspersky πιστεύει ότι οι επιτιθέμενοι δεν είναι από τη Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη ότι ρωσικές οργανώσεις και υπηρεσίες έχουν στοχοποιηθεί επίσης από το κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, ο ιδρυτής της Kaspersky αναφέρει ότι η πηγή της επίθεσης θα μπορούσε να προέρχεται από το Ισραήλ.

Δείτε επίσης το Bitdefender Free Red October Removal Tool

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS