ΑρχικήsecurityPhishing Email από την "Microsoft" ζητάει τα στοιχεία σας

Phishing Email από την “Microsoft” ζητάει τα στοιχεία σας

Μια νέα επίθεση που έχει σχεδιαστεί για να χτυπήσει χρήστες του Hotmail/MSN ανακαλύφθηκε πρόσφατα.
Πρόκειται για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να έρχεται από την  “Team Windows Live” και προειδοποιεί τους χρήστες  του Hotmail / MSN ότι ο λογαριασμός τους είναι σε κίνδυνο γιατί κάποιος προσπαθεί από διαφορετικούς υπολογιστές να συνδεθεί με αυτόν, και έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές προσπάθειες για να μαντέψει τον κωδικό πρόσβασης:

msn-phishing

Μέρος αυτού του μηνύματος αναφέρει:

Επαληθεύστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ άμεσου κλεισίματος του λογαριασμού

Πρόσφατα έχουμε διαπιστώσει ότι διαφορετικοί υπολογιστές προσπαθούν να συνδεθούν στο  λογαριασμό του Hotmail σας λογαριασμό και έχουν εισαχθεί πολλαπλές φορές λανθασμένοι κωδικοί πρόσβασης. Θα αναστείλουμε τον λογαριασμό σας, καθώς μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί για δόλιους σκοπούς. Θα πρέπει άμεσα να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Κάντε κλικ στο “απάντηση” και συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία.  Στείλετε την απάντηση σας πίσω σε μας ή ο λογαριασμός σας θα ανασταλεί μόνιμα.

Το e-mail, το οποίο έχει θέμα το “CONFIRMATION ALERT RESET (2013)” προέρχεται από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου unofficial-looking@msn.com και προτρέπει τους χρήστες να απαντήσουν μέσω e-mail με το πλήρης όνομά τους, το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης, την ημερομηνία γέννησης, και τη χώρα, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους.

Φυσικά, η Microsoft δεν θα ζητούσε ποτέ να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας με αυτό τον τρόπο – ειδικά του να στείλετε τον κωδικό σας με ένα (χωρίς κρυπτογράφηση) e-mail, αναφέρει η Sophos.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS