ΑρχικήbusinessΤο Facebook Messenger Lite ήρθε για αργές συνδέσεις και παλιά Android

Το Facebook Messenger Lite ήρθε για αργές συνδέσεις και παλιά Android

facebook-launches-Messenger-lite-app-for-basic-android-phones__669992_

Το Facebook δημιούργησε μια “lite” έκδοση της κύριας εφαρμογή του από το 2015, δίνοντας στους χρήστες με πιο αργά τηλέφωνα και κακές συνδέσεις στο διαδίκτυο έναν πιο αξιοπρεπή τρόπο για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο. Τώρα, η εταιρεία έχει δρομολογήσει το Facebook Messenger Lite για τα Android, μια πιο ελαφριά έκδοση του Messenger app.

Σε ένα blog post τη Δευτέρα, το Facebook δήλωσε ότι η εφαρμογή “προσφέρει τα βασικά χαρακτηριστικά του Messenger για αγορές με πιο αργές ταχύτητες internet.”

Η εφαρμογή είναι λιγότερο από 10MB σε μέγεθος και περιλαμβάνει λειτουργίες του Messenger όπως η αποστολή και η λήψη μηνυμάτων κειμένου, φωτογραφίες και συνδέσμους, καθώς και τη λήψη αυτοκόλλητων. Ακριβώς όπως και το app του Facebook Lite, το εικονίδιο του Facebook Messenger Lite έχει τα αντίστροφα χρώματα: Είναι μπλε σε λευκό αντί του λευκού σε μπλε.

Ένα χαρακτηριστικό που το Facebook δεν αναφέρει είναι το πιθανό θετικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όσοι έχουν πειραματιστεί με τη χρήση του Facebook Lite αντί της κανονικής εφαρμογής του Facebook, παρατήρησαν ότι η μπαταρία του τηλεφώνου τους έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το Messenger Lite μεγαλώνει τη ζωή της μπαταρίας.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι χρήστες σε θέση να στραφούν στις εκδόσεις Lite του Facebook app. Το Facebook Lite δεν υπάρχει στο iOS, όπως ούτε και το Messenger Lite. Είναι λογικό, δεδομένου ότι το κοινό-στόχος του Facebook για τις εφαρμογές είναι οι άνθρωποι με αργά, παλιά Android τηλέφωνα και κακές συνδέσεις. Αλλά με δεδομένο τον αντίκτυπο στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θα ήταν ωραίο να έχουμε την επιλογή Lite και στο iOS.

Το Facebook Messenger Lite έχει κυκλοφορήσει στην Κένυα, την Τυνησία, τη Μαλαισία, τη Σρι Λάνκα και τη Βενεζουέλα. Θα κυκλοφορήσει στις «άλλες χώρες μέσα στους επόμενους μήνες», δήλωσε το Facebook.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS