ΑρχικήHow ToΗ διαφορά μεταξύ προγραμματιστών, coder, developer και μηχανικών

Η διαφορά μεταξύ προγραμματιστών, coder, developer και μηχανικών

jixee-blog-programmer-developer

Ξέρετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα προγραμματιστή, έναν coder, έναν developer και έναν μηχανικό;

Στην πραγματικότητα, η διαφορά έγκειται στον εκάστοτε οργανισμό και πώς αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται από αυτόν στον κλάδο τους, καθώς αυτοί οι όροι είναι συχνά εναλλάξιμοι. Μπορεί να αλλάξουν και να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα ανάλογα την περίσταση. Οπότε, πώς γίνεται η διάκριση μεταξύ αυτών των όρων και πώς γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος και τι είδους εμπειρογνώμονες θα χρειαστούν για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας; Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε τίτλο και ας δούμε τι σημαίνει.

Developers και Προγραμματιστές

Είναι πιο έμπειροι συγγραφείς κωδικών που δουλεύουν τουλάχιστον δύο με τρεις γλώσσες και γράφουν φοβερούς, καθαρού, χωρίς λάθη και καλά υπολογισμένους κωδικούς. Μπορούν να εφαρμόσουν τις αλγοριθμικές τους γνώσεις, για να δημιουργήσουν πιο εξελιγμένα επίπεδα της κωδικοποίησης λογισμικού.

Προγραμματιστές σε ορισμένες επιχειρήσεις αναφέρονται μερικές φορές ως οι αρχικοί και τελικοί επιβλέποντες ενός έργου, για το οποίο είναι υπεύθυνοι για το συνολικό σχεδιασμό της εφαρμογής. Ο developer του έργου μέσα σε αυτές τις εταιρείες θα επιβλέπει συχνά μια ομάδα προγραμματιστών και coder ώστε να διασφαλιστεί ότι ο σχεδιασμός της εφαρμογής είναι φιλικός προς το χρήστη και δημιουργείται ένα συνεκτικό τελικό προϊόν. Ο developer του έργου σε αυτές τις περιπτώσεις πιθανότατα είναι αυτός που έχει άμεση επαφή με τον πελάτη και στη συνέχεια θα διασυνδεθεί με την υπόλοιπη ομάδα για την επίλυση τυχόν προβλημάτων, να ζητήσει να γίνουν τροποποιήσεις και να απαντήσει σε ερωτήσεις του πελάτη.

Coders

Οποιοσδήποτε γράφει κωδικούς αναφέρεται συχνά ως coder από τους ανθρώπους έξω από τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Ωστόσο, αυτός ο όρος μπορεί να θεωρηθεί επικριτικός για όσους ζουν και αναπνέουν για τον προγραμματισμό. Οι coders συνήθως θεωρούνται λιγότερο εκπαιδευμένοι ή έμπειροι από τους προγραμματιστές. Αυτά τα άτομα δεν έχουν την ίδια αλγοριθμική γνώση όπως οι προγραμματιστής ή οι developers, καθώς είναι συχνά αρχάριοι στον τομέα αυτό, ειδικευμένοι σε μία μόνο γλώσσα κωδικοποίησης. Οι coders συνήθως κάνουν τη δουλειά της γραφής κομματιών του κώδικα που μπορούν εύκολα να ανατεθούν από τους προγραμματιστές. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ο εναλλακτικός όρος «Junior Programmer» ή «Junior Developer».

Μηχανικοί

Ο τίτλος του μηχανικού ή μηχανικού λογισμικού προορίζεται κανονικά για το υψηλότερο επίπεδο, ή τους πιο εμπειρογνώμονες coders. Οι μηχανικοί είναι πολύ έμπειροι σε τρεις γλώσσες προγραμματισμού ή και περισσότερες και χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τη συνολική αρχιτεκτονική της εφαρμογής. Μπορούν να διαμορφώσουν το τελικό προϊόν για να αναπτύξουν ένα καθαρό περιβάλλον και στη συνέχεια να συνεργαστούν με τους προγραμματιστές και σχεδιαστές ώστε να εφαρμόσουν τις πιο ολοκληρωμένες δυνατότητες του σχεδιασμού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS