ΑρχικήsecurityΗ Dropbox συμβουλεύει τους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους

Η Dropbox συμβουλεύει τους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους

unnamed-Dropbox

To Dropbox έχει αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες του και να τους ζητάει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους, μετά από μια παραβίαση της ασφάλειας που συνέβησαν στα μέσα του 2012.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που οι χρήστες έχουν λάβει περιέχει ένα σύνδεσμο που παραπέμπει σε ένα Dropbox help topic, όπου η εταιρεία εξηγεί στους χρήστες τους λόγους που κάνουν αυτά τα βήματα. Όπως γράφει και το Dropbox, η εταιρεία πρόσφατα έλαβε επίγνωση της παρουσίας ορισμένων παλαιών στοιχείων χρηστών του στο internet. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και hashed & salted κωδικούς πρόσβασης. Μετά την ανάλυση των δεδομένων,η εταιρεία πιστεύει ότι η παράβαση συνέβη στα μέσα του 2012 και ως εκ τούτου, ζητά από όλους τους χρήστες που είναι εγγεγραμένοι πριν από τα μέσα του 2012 να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού τους. Η εταιρεία συνδέει το περιστατικό σε ένα blog post που έγραψε στις 31 Ιουλίου του 2012. Τότε Οι υπάλληλοι του Dropbox εξήγησαν ότι ορισμένοι χρήστες που εγγράφηκαν στο site με μια μοναδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άρχισαν να λαμβάνουν spam.

Το Dropbox ερευνησε το θέμα και ανακάλυψε ότι άγνωστοι hackers είχαν πρόσβαση σε ορισμένους λογαριασμούς των χρηστών. Το προσωπικό του Dropbox, δήλωσε ότι τα περισσότερα περιστατικά που συνέβησαν το 2012, ήταν λόγω της επαναχρησιμοποίησης του κωδικού πρόσβασης και όχι λόγω της παραβίασης του server. Τώρα, η εταιρεία αποφάσισε να λαμβάνει αυτό το βήμα πριν οι hackers αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα παλιά δεδομένα. Η δράση του Dropbox είναι καθαρά ένα προληπτικό μέτρο. Είναι μία από τις ευτυχείς περιπτώσεις όπου η ασφάλεια έχει πραγματικά σημασία μέσα στην εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS