Αρχικήinet16χρονος μπορεί να φτιάξει έναν υπολογιστή από απορρίμματα

16χρονος μπορεί να φτιάξει έναν υπολογιστή από απορρίμματα

14jaynt-dad-υπολογιστή

Αυτός ο έφηβος μπορεί να κατασκευάσει υπολογιστές κυριολεκτικά από πεταμένα μέρη μηχανημάτων. Ενώ εμείς θα πετούσαμε τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά κομμάτια στο σκουπιδοτενεκέ μας, ο 16χρονος Jayant Parab, τα χρησιμοποιεί ώστε να κατασκευάσει ένα νέο υπολογιστή!

Ο έφηβος μένει στα προάστια της πόλης του Μουμπάι και έχει επιλέξει να εγκαταλείψει το σχολείο μετά την 9η τάξη και τώρα δουλεύει αποκλειστικά για τη συναρμολόγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών από απορρίμματα. Το γεγονός ότι εγκατέλειψε το σχολείο είναι αποτέλεσμα ενός οράματος, «θέλω να φτιάξω προσιτούς υπολογιστές. Ο υπολογιστής που έχω δημιουργήσει είναι από τα περισσεύματα από γραφεία, τράπεζες και νοσοκομεία» δήλωσε στο Mid-Day. «Η οθόνη είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα χειρουργεία. Δεν είναι ένας πραγματικός υπολογιστής. Χρησιμοποίησα κομμάτια που βρήκα δεξιά κι αριστερά και ακρυλικό για το σώμα, το οποίο έκοψα εγώ ο ίδιος. Αυτό που βλέπετε είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη των ονείρων μου», προσθέτει.

Με αρκετή εξάσκηση και έναν καλό οδηγό DIY, ο καθένας μπορεί να «κατασκευάσει» έναν υπολογιστή από καινούρια μέρη. Αλλά ο Parab το έχει κάνει από μέρη που ήταν άχρηστα και πεταμένα και έχει δημιουργήσει μόνος του το ακρυλικό σώμα. Ο έφηβος λέει ότι τα κομμάτια που βρίσκει συνήθως είναι «όσο χειρότερα θα μπορούσαν να είναι». «Αλλά εγώ προσπαθώ να τα τροποποιήσω, με την προσθήκη νέων τμημάτων και καλωδίων. Έτσι, γίνονται σαν καινούργια. Αν μη τι άλλο, τέτοιου είδους υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οικογένειες και φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν έναν κανονικό» ισχυρίζεται ο Parab.

Ο Parab γνωρίζει ποια κομμάτια είναι χρήσιμα, καθώς ο πατέρας του ήταν έμπορος τέτοιων αντικειμένων. Τώρα ο πατέρας του ειδικεύεται στην προμήθεια παλιών και άχρηστων υπολογιστών και άλλου υλικού από γραφεία, νοσοκομεία και σχολεία. Αυτό δίνει στον Parab έτοιμα κομμάτια για το χόμπι του, την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ο πατέρας του δεν συμφωνεί με το γεγονός ότι ο Parab αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο. «Δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για σπουδές και αυτό με πίκραινε», λέει. Αλλά εντυπωσιάστηκε με το όραμα του γιου του. Ο Jayant δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει την εκπαίδευση του εξ ολοκλήρου, καθώς παρακολουθεί μαθήματα Std X μέσω αλληλογραφίας στο St Teresa High School. Ερωτηθείς για τα μελλοντικά του όνειρα απάντησε, “Μαθαίνω επίσης [ethical] hacking και συστήματα ασφάλειας μέσω μαθημάτων στον υπολογιστή. Θέλω να φέρω την επανάσταση στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών αποβλήτων».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS