ΑρχικήinetΟι μετοχές της Nintendo πέφτουν λόγω του Pokemon Go

Οι μετοχές της Nintendo πέφτουν λόγω του Pokemon Go

Nintendo-shares-price

Η Nintendo υπενθύμισε στο επενδυτικό κοινό ότι δεν έχει σχέση με το Pokemon Go και οι μετοχές της έπεσαν κατά 18%

Η τιμή των μετοχών της Nintendo είχε μια μεγάλη πτώση χθες, τη μεγαλύτερη σε 25 χρόνια, μετά από την τεράστια άνοδο που παρουσίασε από την έναρξη του Pokemon Go. Ο λόγος για την πτώση είναι ότι οι επενδυτές τελικά συνειδητοποίησα ότι η εταιρεία δεν κατέχει στην πραγματικότητα το παιχνίδι φαινόμενο.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια δήλωση στη χρηματιστηριακή αγορά την περασμένη Παρασκευή, στην οποία ανέφερε ότι το Pokemon Go, το οποίο έχει γίνει η μεγαλύτερη-συνολικής είσπραξης εφαρμογή στις περισσότερες από τις χώρες που έχει κυκλοφορήσει, θα έχουν «περιορισμένη» επιρροή στα κέρδη της Nintendo.

«Το Pokemon Go αναπτύσσεται και διανέμεται από Niantic», ανέφερε σε δήλωσή της την Παρασκευή. «Το Pokemon Company, που είναι θυγατρική εταιρεία της Nintendo, κατέχει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στο Pokemon.»

Ως αποτέλεσμα, στο κλείσιμο της αγοράς χθες, οι μετοχές της εταιρείας – οι οποίες είχαν εκτοξευθεί κατά 50 τοις εκατό – μειώθηκαν κατά 18% αφανίζοντας περισσότερα από $ 6.5 δισεκατομμύρια στην αγοραστική αξία της εταιρείας. Αυτό είναι πιθανό ένα σημάδι για τα γεγονότα που έπονται, με τη δημοσίευση να σημειώνει ότι το 18% είναι το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να μειωθεί η μετοχή μιας εταιρείας σε μια ημέρα. Αναμένεται ότι η χρηματιστηριακή της Nintendo θα μπορούσε να συνεχίσει να μειώνεται κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.

«Λαμβάνοντας τη σημερινή κατάσταση υπόψη, η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ενοποιημένες οικονομικές προβλέψεις για τώρα», δήλωσε η Nintendo. Με άλλα λόγια, παρά την τεράστια επιτυχία του Pokemon Go, η εταιρεία δεν αναμένει καμία αλλαγή στο κέρδος.

Παρ ‘όλα αυτά, υποθέτουμε ότι η δημοσιότητα πιθανόν εκτιμάται, ιδιαίτερα με τη Nintendo να εργάζεται αυτή τη στιγμή με τον ιαπωνικό προγραμματιστή Dena σε εφαρμογές για κινητά. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το αινιγματικό Miitomoapp, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει το Animal Crossing και το Fire Emblem αυτό το φθινόπωρο. Μετά την τεράστια επιτυχία του Pokemon Go, θα συγκεντρώσει αναμφισβήτητα περισσότερο ενδιαφέρον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS