ΑρχικήinetΤο ρύζι μπορεί να σώσει το βρεγμένο σας κινητό! Μύθος ή Αλήθεια?

Το ρύζι μπορεί να σώσει το βρεγμένο σας κινητό! Μύθος ή Αλήθεια?

To καλοκαίρι έφτασε! Μικροί και μεγάλοι με τα κινητά στις τσέπες κατευθύνονται προς παραλίες και πισίνες. Δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνει και το αναπόφευκτο! Θυμηθήκατε πως έχετε ακόμα το κινητό σας στην τσέπη αφού έχετε ήδη βουτήξει στο νερό!

[Σημείωση: Και οι βροχές των τελευταίων ημερών βουτιά μπορούν να θεωρηθούν… οπότε ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης της κολύμβησης συνεχίστε να διαβάζετε το άρθρο γιατί σας ενδιαφέρει!]

Και η στιγμή που το συνηδειτοποιείτε παγώνει όλο σας το είναι! Προσπαθείτε να πιάσετε το μισοβυθισμένο σας κινητό και αστραπιαία περνά από το μυαλό σας η εύλογη σκέψη: Τι μπορώ να κάνω για να το σώσω; 

Το ρύζι μπορεί να σώσει το βρεγμένο σας κινητό! Μύθος ή Αλήθεια?

Υπάρχουν πολλές προτεινόμενες λύσεις στο Διαδίκτυο. Μια από τις δημοφιλέστερες είναι η τοποθέτηση της συσκευής σας σε ένα δοχείο γεμάτο με ωμό ρύζι (όχι μαγειρεμένο).

[Σημείωση 2: Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με το ποιο είδος ρυζιού είναι περισσότερο αποτελεσματικό – χρησιμοποιείστε ότι έχετε]

Η ιδέα είναι ότι το ρύζι θα απορροφήσει την υγρασία από το τηλέφωνο και το smartphone σας θα αποκατασταθεί ως δια μαγείας.

 

[su_button url=”https://www.secnews.gr/100503/supercomputer-playstations-mystery-black-holes/” target=”blank” style=”soft” background=”#b8cbf7″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Φυσικός φτιάχνει Supercomputer από παλιά PlayStations! Εντυπωσιακό![/su_button]

Υπάρχουν αρκετές πηγές, ωστόσο, που διαψεύδουν αυτό το κόλπο!

 

Αντ’ αυτού, όσοι διαψεύδουν την παραπάνω θεωρία συνιστούν άλλες λύσεις, όπως:

  1. Βγάλε το κινητό από το νερό το γρηγορότερο δυνατό! Όση περισσότερη ώρα παραμείνει η συσκευή βυθισμένη, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να καταστραφεί ολοσχερώς!

  2. Απενεργοποίησέ το! Εάν είναι δυνατό αφαιρέστε την μπαταρία και οποιαδήποτε άλλα αφαιρούμενα εξαρτήματα, όπως η κάρτα SIM.

  3. Στέγνωσέ το! Το κινητό σας είναι ακόμα βρεγμένο εσωτερικά, και θα πρέπει να συντομεύσετε την διαδικασία εξάτμισης του νερού που περιέχει για να μειώσετε τις πιθανότητες της καταστροφής του. Σας παρουσιάζουμε τρεις εναλλακτικούς τρόπους για να δοκιμάσετε:

    Άφησε το κινητό εκτεθειμένο στον ήλιο: Αν το κλίμα είναι ξηρό και δεν υπάρχει υγρασία, τότε η θερμότητα του ήλιου είναι μια καλή λύση.

    Ζέστανέ το: Εάν μπορείτε να το θερμάνετε ελεγχόμενα ως τους 38-40 βαθμούς Κελσίου (100-110 Fahrenheit) [Αλλά ΟΧΙ περισσότερο!] τότε θα καταφέρετε να επιταχύνετε την εξάτμιση του νερού. Η ίδια η  Apple έχει θέσει την μέγιστη θερμότητα που μπορεί να εκτεθεί μια συσκευή της στους 113 βαθμούς Fahrenheit [=45 βαθμούς Κελσίου], οπότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοι!

    Απορρόφησε το νερό: Εάν βρίσκεστε σε υγρό περιβάλλον και δεν μπορείτε να το στεγνώσετε με φυσικό τρόπο, τότε χρησιμοποιείστε Σίλικα τζελ [silica gel] για να απορροφήσει την υγρασία της συσκευής.

  4. ΜΗΝ το ενεργοποιήσεις αμέσως! Αντισταθείτε στην ανάγκη που έχετε να ενεργοποιήσετε αμέσως τη συσκευή σας. Δώστε του μερικές μέρες περιθώριο να στεγνώσει. Το νερό ίσως έχει παγιδευτεί σε μερικά δύσκολα σημεία ή μπορεί να έχει απορροφηθεί από τα circuit boards.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/100898/i-want-this-google-now-mirror-in-my-bathroom/” target=”blank” style=”soft” background=”#b8f7b8″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε περισσότερα: Google Now Mirror|Ο έξυπνος καθρέφτης που θα λατρέψετε! Τον θέλω τώρα![/su_button]

Στo CNET υπάρχει κι ένα άκρως ενδιαφέρον video. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

[su_box title=”Αν σας άρεσε το άρθρο μας…” style=”soft” box_color=”#f6f9f8″ title_color=”#6dc891″]Αν σας άρεσε το άρθρο μας μοιραστείτε το με τους φίλους σας! 🙂 Καλές βουτιές![/su_box]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS