ΑρχικήsecurityTinder scam υπόσχεται επαλήθευση λογαριασμού, αλλά πουλάει πορνό!

Tinder scam υπόσχεται επαλήθευση λογαριασμού, αλλά πουλάει πορνό!

Tinder χρήστες προσοχή! Η δημοφιλής dating εφαρμογή κατά κύριο λόγο δεν κάνει επικύρωση των λογαριασμών των χρηστών του, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους spammers από το να προσποιηθούν ότι προσφέρουν την εν λόγω υπηρεσία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αυτοματοποιημένα bots μεταμφιεσμένα ως Tinder προφίλ λένε σε πραγματικούς χρήστες να «επαληθεύσουν» τους λογαριασμούς τους, ως μέρος μιας έξυπνης απάτης για να πουλήσουν πορνό, δήλωσε η εταιρεία ασφαλείας, Symantec, την περασμένη Πέμπτη.

Tinder scam υπόσχεται επαλήθευση λογαριασμού, αλλά πουλάει πορνό!

Τα spam bots πρώτα στέλνουν flirty μηνύματα, μόνο για να ρωτήσουν αν το Tinder έχει επαληθεύσει τον χρήστη.

Είναι μια δωρεάν υπηρεσία. Το spam bot θα ισχυριστεί: “για να επαληθεύσετε ότι το πρόσωπο που θέλετε να συναντηθείτε δεν είναι κατά συρροή δολοφόνος lol.”

Το spam bot, στη συνέχεια, θα στείλει ένα σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται “Τinder Safe Dating”. Αλλά στην πραγματικότητα, η υπηρεσία έχει ως στόχο να ξεγελάσει τους χρήστες να αποκαλύψουν τα στοιχεία πληρωμών τους, είπε η Symantec.

Τinder-redirect

Αυτό επιτυγχάνεται ζητώντας πληροφορίες πιστωτικών καρτών, υποστηρίζοντας αυτό θα επαληθεύσει την ηλικία του χρήστη.

«Εάν ο χρήστης δεν είναι προσεκτικός, μπορεί να αγνοήσει σημαντικές λεπτομέρειες στα ψιλά γράμματα», προσθέτει η Symantec. Η υπηρεσία στην πραγματικότητα εγγράφει το χρήστη σε free trials online πορνό.

Εκτός και εάν ακυρωθούν τα free trials, ο χρήστης θα χρεώνεται αργότερα με US $118,76 ανά μήνα.

Οι απατεώνες είναι πιθανόν να λαμβάνουν προμήθεια για κάθε “εγγραφή” που κάνουν, είπε η Symantec. Η εταιρεία ασφαλείας έχει βρει 13 “Τinder Safe Dating” ιστοσελίδες και τις ανέφερε στον καταχωρητή των domain names.

Το Tinder προσφέρει επαληθευμένες κονκάρδες (badges), αλλά μόνο σε ορισμένα δημόσια πρόσωπα, διασημότητες και τα εμπορικά σήματα. Οι χρήστες που θέλουν να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα τους, θα πρέπει να συνδέσουν τον Tinder λογαριασμό τους στο Instagram, λένε οι προγραμματιστές της εφαρμογής.

Τα Spam bots, ωστόσο, αποτελούσαν ένα πρόβλημα στην εφαρμογή για χρόνια. Παρελθοντικά scams έχουν προσπαθήσει να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε παιχνίδια για κινητά και ιστοσελίδες με κάμερα για ενήλικες.

Το Τinder προειδοποιεί τους χρήστες να αποφεύγουν τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς ιστοσελίδες τρίτων ή ζητούν χρήματα ή διεύθυνση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS