ΑρχικήinetΗ Silent Circle κατάφερε να μαζέψει το ποσό των 50 εκατομμυρίων $

Η Silent Circle κατάφερε να μαζέψει το ποσό των 50 εκατομμυρίων $

Η Silent Circle που εδρεύει στη Γενεύη, είναι μια εταιρεία κρυπτογραφημένων επικοινωνιών που ειδικεύεται στον τομέα της υπηρεσίας της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και του λογισμικού η οποία κατάφερε να μαζέψει 50 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα των υπηρεσιών του λογισμικού προστασίας της ιδιωτικής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών τηλεφωνίας που παρέχουν ασφαλή ανταλλαγή αρχείων, μηνυμάτων και κλήσης, ιδρύθηκε το 2012 στη Γενεύη της Ελβετίας. Το 2014, μια συνεργασία με τον κατασκευαστή του υλικού του Geeksphone έφερε ως αποτέλεσμα την δημιουργία του Blackphone. Πέρσι το Geeksphone εξαγοράστηκε εξ ολοκλήρου από τη Silent Circle και έφτιαξε το Blackphone 2 που κόστιζε 800 δολάρια.

Silent Circle
Ωστόσο, τα προϊόντα είχαν ελάχιστη επιτυχία, κυρίως λόγω των δωρεάν και δημοφιλών εφαρμογών που ξεκίνησαν από υπηρεσίες παρόμοιες με το Facebook, όπως το Whatsapp, μέσω της τεχνολογίας κρυπτογράφησης end-to-end. Επιπλέον, η TechCrunch ανέφερε τα δικαστικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η πρώτη επανάληψη του Blackphone απέτυχε να φθάσει τις προσδοκίες πωλήσεων, αφήνοντας στη Silent Circle με την μοναδική επιλογή να περιορίσει τις λειτουργίες του λογισμικού και των λειτουργικών δαπανών.
Επιπλέον, η Silent Circle είχε συγκεντρώσει σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια από προηγούμενη χρηματοδότηση και πριν από τη νέα εισροή των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο τελευταίος γύρος της χρηματοδότησης έγινε από τη Santander Bank, με το νέο κεφάλαιο να χρησιμοποιείται για την επέκταση της ανάπτυξης του προϊόντος, την εξυπηρέτηση των πελατών, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και ταυτόχρονα την εξάλειψη του χρέους της.
Ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Silent Circle, Mike Janke, δήλωσε:

[Η] ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς συνεχίζουμε να θέτουμε τον πήχη ψηλά για το τι απαιτείται για την ασφαλή επικοινωνία των κινητών.

Η ανάπτυξή μας σε νέους πελάτες, σε συνδυασμό με την επέκταση των δεσμεύσεων μας με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις μας και τους κυβερνητικούς πελάτες μας, υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για την Enterprise Privacy Platform και την κρίσιμη επιχειρηματική πρόταση που ενσαρκώνει.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS