ΑρχικήsecurityHackers απειλούν να «ρίξουν» το Pokemon Go τον Αύγουστο

Hackers απειλούν να «ρίξουν» το Pokemon Go τον Αύγουστο

Pokemon-go-release-date-canada-japan-philippines-india-asia-brazil-how-play-when-will

Οι Hackers που φέρονταν να είχαν την ευθύνη για τη βλάβη στο δημοφιλές παιχνίδι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, απειλούν για μια ακόμα μεγαλύτερη επίθεση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μια ομάδα hacking, η PoodleCorp, ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να «ρίξει» το Pokemon Go την 1η Αυγούστου, μέσα από μια σειρά επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (DDoS), που θα αρνηθεί προφανώς την πρόσβαση στους παίκτες.

“Απλά ήταν μια δοκιμή, θα κάνουμε κάτι σε μεγαλύτερη κλίμακα σύντομα”, δήλωσε ο χρήστης του Twitter XO, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο ηγέτης της PoodleCorp.

Ωστόσο, οι δημιουργοί του παιχνιδιού, Niantic Labs, ισχυρίστηκε ότι η διακοπή του Σαββάτου ήταν «Λόγω του απίστευτου αριθμού λήψεων του Pokemon Go, κάποιοι εκπαιδευτές αντιμετώπισαν προβλήματα συνδεσιμότητας διακομιστή. Μην ανησυχείτε, η ομάδα μας το δουλεύει» Αλλά, η PoodleCorp επέμεινε ότι ήταν η ίδια πίσω από τα προβλήματα.

«Το κάνουμε αυτό, επειδή είναι δημοφιλές αυτή τη στιγμή και κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει», δήλωσε ο χρήστης του Twitter XO. «Το κάνουμε γιατί μπορούμε, κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και θέλουμε απλά να προκαλέσουμε χάος. Επιλέξαμε την πρώτη Αυγούστου για να έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε και να μην νοιαζόμαστε για τίποτα.»

Η ομάδα PoodleCorp ισχυρίζεται ότι θα βγάλει εκτός λειτουργίας το Pokemon Go για περίπου 20 ή παραπάνω ώρες, ουσιαστικά όλη την ημέρα, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες επιθέσεις. Η ομάδα hacking έχει δήθεν πρόσβαση σε ένα botnet που αποτελείται από 600.000 συσκευές, οι οποίες περιλαμβάνουν DVR και dedicated servers. Αυτοί οι τύποι των botnets μπορούν εύκολα να αγοραστούν ή να ενοικιαστούν στο dark web.

Ο λογαριασμός της PoodleCorp στο Twitter δημοσίευσε για πρώτη φορά μια ενημερωμένη κατάσταση στις 23 Ιουνίου, μία ημέρα μετά την πρώτη επίθεση τους ενάντια στοWatchMojo. Άλλοι στόχοι περιλαμβάνουν τα League of Legends, LinusTechTips, StreamMe, IISUPERWOMANII, Battle.net, 21savage, RedMercy , LeafyIsHere, h3h3 και τέλος, Pokemon Go (Ιούλιος 16).

Η Poodlecorp, φυσικά, δεν είναι η πρώτη ομάδα των χάκερ που έχουν κάνει μεγάλες δηλώσεις και στη συνέχεια απέτυχε να τις εκδηλώσει. Ωστόσο, ο χρήστης του Twitter XO προειδοποιεί ότι αυτή τη φορά είναι διαφορετικά.

Φαίνεται ότι η μεγάλη επιτυχία του παιχνιδιού προκαλεί κάποιους!

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS