Ομάδα κατασκοπείας, χρησιμοποίησε το CVE-2018-8589 Windows Zero-Day σε επιθέσεις στη Μέση Ανατολή
infosec

Ομάδα κατασκοπείας, χρησιμοποίησε το CVE-2018-8589 Windows Zero-Day σε επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Η Kaspersky αποκάλυψε ότι το CVE-2018-8589 Windows zero-day που διορθώθηκε από το Microsoft Nov. 2018 Patch Tuesday, έχει εκμεταλλευτεί από...
Read More
infosec

WordPress: Ποιες εκδόσεις plugin δέχτηκαν πρόσφατα επιθέσεις;

WordPress: Ποιες εκδοχές plugin δέχτηκαν πρόσφατα επιθέσεις; Ένα νέο ελάττωμα στο δημοφιλές WordPress έχει οδηγήσει στην εκμετάλλευση πολυάριθμων sites που...
Read More
infosec

Το Bitlocker της Microsoft διακυβεύεται λόγω κακής κρυπτογράφησης SSD

Η μη επαρκής ασφάλεια των υπολογιστών, μπορεί μερικές φορές να έχει άσχημα αποτελέσματα, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από την Ολλανδία. Διαπίστωσαν...
Read More
infosec

Greunion: Δύο σημαντικές νίκες στους διαγωνισμούς DefCamp και CSAW’s CTF!

Η Greunion, η καταξιωμένη πλέον ομάδα CTF, που προπονεί την ελληνική αποστολή για τον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό European Cyber Security Challenge,...
Read More
infosec

Facebook: Η χτεσινή διακοπή λειτουργίας ήταν απλώς ένα τεστ ρουτίνας

Μήπως το Facebook «κατέρρευσε» εχθές και σε εσάς; Το ίδιο συνέβη σε πολλούς users, στον κόσμο του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής...
Read More
Latest Posts

Το Facebook δοκιμάζει την υπηρεσία «secret message»

article-2370461-12F0C540000005DC-622_634x416-Facebook-secret-message

Τα προσωπικά μηνύματα που μπορούν να εξαφανιστούν δοκιμάζονται από το Facebook, καθώς πειραματίζεται με μια νέα επιλογή για εκείνους που χρησιμοποιούν το Messenger app του. Γίνονται κρυφά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα που επιλέγεται από τον χρήστη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι αποστολείς πρέπει να επιλέξουν μία συσκευή για να το χρησιμοποιήσουν, καθώς τα μηνύματα που αποστέλλονται με αυτόν τον τρόπο αποθηκεύονται στην ίδια τη συσκευή. Εκείνα που έχουν την επιλογή να «εξαφανιστούν» θα διαγραφούν από τη συσκευή.

«Το να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία με κάποιον είναι προαιρετικό. Οι μυστικές συνομιλίες μπορούν να διαβαστούν μόνο σε μία συσκευή και αναγνωρίζουμε ότι η εμπειρία μπορεί να μην είναι σωστή για όλους», δήλωσε η εταιρεία.

Το Facebook αναφέρει ως παραδείγματα των μηνυμάτων που οι άνθρωποι μπορεί να επιθυμούν να κρατήσουν μυστικά αυτά που αφορούν την υγεία ή τα οικονομικά – ενώ άλλοι ανέφεραν κρυφούς έρωτες.

Η ιδέα δοκιμάζεται σε μια «περιορισμένη βάση», δήλωσε το Facebook, αλλά πρόσθεσε ότι θα είναι ευρέως διαθέσιμη στη διάρκεια του καλοκαιριού. Βίντεο και εικόνες GIF δεν μπορούν να σταλούν κρυφά αυτή τη στιγμή. Η υπηρεσία θα έχει επίσης επιπλέον χαρακτηριστικά για αναφορά κατάχρησης – και όταν αυτό γίνεται, θα υπάρχει καθυστέρηση στη διαγραφή των μηνυμάτων για ενεργοποίηση της επισήμανσης.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο σήματος από το Open Whisper Systems, που χρησιμοποιείται ευρέως από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, είπε ο ειδικός καθηγητής Alan Woodward από το Πανεπιστήμιο του Surrey. «Το σήμα είναι καλά δοκιμασμένο και εκείνοι που το ανέπτυξαν θεωρούνται από τους καλύτερους στην κρυπτογραφία», είπε. «Αλλά το πρόβλημα με ένα τόσο ανοιχτό πρότυπο είναι ότι αν ποτέ ένα πρόβλημα παρουσιαστεί θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις.»

Ο καθηγητής Woodward πρόσθεσε ότι η τεχνική έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Facebook «δεν ήταν τόσο πλήρης όσο πολλοί θα ήθελαν» όσον αφορά την αξιολόγηση της ασφάλειας της υπηρεσίας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *