Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Το Facebook δοκιμάζει την υπηρεσία «secret message»

article-2370461-12F0C540000005DC-622_634x416-Facebook-secret-message

Τα προσωπικά μηνύματα που μπορούν να εξαφανιστούν δοκιμάζονται από το Facebook, καθώς πειραματίζεται με μια νέα επιλογή για εκείνους που χρησιμοποιούν το Messenger app του. Γίνονται κρυφά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα που επιλέγεται από τον χρήστη, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι αποστολείς πρέπει να επιλέξουν μία συσκευή για να το χρησιμοποιήσουν, καθώς τα μηνύματα που αποστέλλονται με αυτόν τον τρόπο αποθηκεύονται στην ίδια τη συσκευή. Εκείνα που έχουν την επιλογή να «εξαφανιστούν» θα διαγραφούν από τη συσκευή.

«Το να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία με κάποιον είναι προαιρετικό. Οι μυστικές συνομιλίες μπορούν να διαβαστούν μόνο σε μία συσκευή και αναγνωρίζουμε ότι η εμπειρία μπορεί να μην είναι σωστή για όλους», δήλωσε η εταιρεία.

Το Facebook αναφέρει ως παραδείγματα των μηνυμάτων που οι άνθρωποι μπορεί να επιθυμούν να κρατήσουν μυστικά αυτά που αφορούν την υγεία ή τα οικονομικά – ενώ άλλοι ανέφεραν κρυφούς έρωτες.

Η ιδέα δοκιμάζεται σε μια «περιορισμένη βάση», δήλωσε το Facebook, αλλά πρόσθεσε ότι θα είναι ευρέως διαθέσιμη στη διάρκεια του καλοκαιριού. Βίντεο και εικόνες GIF δεν μπορούν να σταλούν κρυφά αυτή τη στιγμή. Η υπηρεσία θα έχει επίσης επιπλέον χαρακτηριστικά για αναφορά κατάχρησης – και όταν αυτό γίνεται, θα υπάρχει καθυστέρηση στη διαγραφή των μηνυμάτων για ενεργοποίηση της επισήμανσης.

Η υπηρεσία δημιουργήθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο σήματος από το Open Whisper Systems, που χρησιμοποιείται ευρέως από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, είπε ο ειδικός καθηγητής Alan Woodward από το Πανεπιστήμιο του Surrey. «Το σήμα είναι καλά δοκιμασμένο και εκείνοι που το ανέπτυξαν θεωρούνται από τους καλύτερους στην κρυπτογραφία», είπε. «Αλλά το πρόβλημα με ένα τόσο ανοιχτό πρότυπο είναι ότι αν ποτέ ένα πρόβλημα παρουσιαστεί θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις.»

Ο καθηγητής Woodward πρόσθεσε ότι η τεχνική έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Facebook «δεν ήταν τόσο πλήρης όσο πολλοί θα ήθελαν» όσον αφορά την αξιολόγηση της ασφάλειας της υπηρεσίας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *