ΑρχικήinetΗ σύνδεση με αγνώστους στο LinkedIn βοηθάει τους hackers

Η σύνδεση με αγνώστους στο LinkedIn βοηθάει τους hackers

Η σύνδεση με τους ανθρώπους που δεν ξέρετε στο LinkedIn, σύμφωνα με την έρευνα της Intel Security, μπορεί να βοηθήσει τους hacker να κλέψουν τα δεδομένα της εταιρείας σας.

LinkedIn

Η έρευνα που έγινε από την Intel Security αποκάλυψε ότι οι Βρετανοί έχουν επιτρέψει σε hacker να μαζεύουν τις πληροφορίες τις οποίες οι άνθρωποι δεν ξέρουν.

Οι ερωτηθέντες της έρευνας της Intel δήλωσαν ότι αποδέχονται αιτήματα “φιλίας” στο LinkedIn από ανθρώπους που δεν ξέρουν.

“Όταν ένα άτομο σε μια παρόμοια βιομηχανία με εμάς, ή ένας διαφημιστής, στείλει αίτημα σύνδεσης στο LinkedIn, μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά οι hackers καραδοκούν. Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας θησαυρός των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από κακόβουλους παράγοντες, προκειμένου να ερευνήσουν πιθανούς στόχους για τις επιθέσεις, όχι μόνο ζητώντας να συνδεθείτε με ανώτερα στελέχη, αλλά, καθώς και με πολλούς κατώτερους ή mid-level εργαζόμενους μιας εταιρείας.
Στη συνέχεια, στοχεύουν execs ανωτέρου επιπέδου, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες συνδέσεις τους με τους συναδέλφους ως απόδειξη αξιοπιστίας.
Μόλις αυτές οι συνδέσεις είναι έτοιμες μπορεί να ξεκινήσει μια στοχευμένη εκστρατεία phishing.”

δήλωσε ο Raj Samani.
Σύμφωνα με το FBI τέτοιες επιθέσεις βρίσκονται σε άνοδο, λέγοντας ότι οι εγκληματίες στέλνουν πλαστά τιμολόγια, ψεύτικα invoices και ούτω καθεξής, χρησιμοποιώντας ακριβή μεν αλλά ψευδή δε e-mail.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες στην έρευνα, δήλωσαν ότι ο εργοδότης τους δεν τους είχε ενημερώσει σχετικά με την πολιτική της εταιρείας για τα social media.

“Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εκπαιδεύσουν όλα τα μέλη του προσωπικού για το πώς να αποφύγουν τις κοινές απάτες, και να τους ευαισθητοποιήσουν τους για τους κινδύνους του ανοίγματος άγνωστων συνημμένων αρχείων σε μηνύματα ή να πατάνε άγνωστα links”.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS