ΑρχικήHow ToΟ Mark Zuckerberg καλύπτει την κάμερα και το ηχείο του Laptop του

Ο Mark Zuckerberg καλύπτει την κάμερα και το ηχείο του Laptop του

 

mark-zuckerberg

Πώς μπορείτε να είστε ασφαλείς από τα συνεχώς αυξανόμενα hacking, τις παραβιάσεις ασφάλειας και τις προσπάθειες κατασκοπείας; Είτε είστε ένας καθημερινός άνθρωπος ή μια διασημότητα ή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, η ιδιωτική ζωή είναι υψίστης σημασίας για όλους.

Και ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής, δισεκατομμυριούχος και Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook δεν είναι εξαίρεση. Σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον ίδιο το CEO, φαίνεται να καλύπτει την κάμερα του Laptop του με ταινία.

Την Τρίτη, ο ίδιος δημοσίευσε ένα συγχαρητήριο μήνυμα στο site κοινωνικής ενημέρωσης Instagram, που ανήκει στο Facebook, για να γιορτάσει τα 500 εκατομμύρια μηνιαία ορόσημα χρήστη του Instagram. Η εικόνα δείχνει τον Zuckerberg να κάθεται δίπλα σε ένα Apple MacBook.

Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά στο MacBook, φαίνεται ότι ο Zuckerberg έχει τοποθετήσει ταινία πάνω στην κάμερά του. Επιπλέον, φαίνεται σαν να έχει βάλει ταινία πάνω από την υποδοχή εισόδου ακουστικών στην αριστερή πλευρά του MacBook.

zuckerberg2-Laptop

Οι hackers είναι γνωστό πως μπορούν να πάρουν τον έλεγχο των υπολογιστών σας και κρυφά να ακούσουν τις συνομιλίες σας και / ή να σας παρακολουθούν από την κάμερα του Laptop σας.

Φαίνεται ότι ο Zuckerberg, ο οποίος αξίζει $ 35.7 δισεκατομμύρια, προσπαθεί να αποτρέψει αυτό να συμβεί με την τοποθέτηση ενός κομματιού ταινίας πάνω στη κάμερά του, καθιστώντας τη άχρηστη.

Αυτή η ακούσια αποκάλυψη έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά το hacking στους λογαριασμούς του Zuckerberg, ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε τον όχι και τόσο σύνθετο κωδικό πρόσβασης “dadada.”

Αν και δεν είναι γνωστό εάν το Laptop είναι πράγματι του Zuckerberg, μια τέτοια κίνηση θα ήταν κάθε άλλο παρά έκπληξη.

Στο παρελθόν επίσης, κορυφαία ονόματα όπως ο διευθυντής του FBI, James Comey και ο πληροφοριοδότης της NSA, Edward Snowden, έχουν βάλει ταινία πάνω στις κάμερές τους για να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή. Όπως ο Gizmodo τονίζει, είναι κάπως ειρωνικό το γεγονός ότι ο Zuckerberg είναι παρανοϊκός με τους ανθρώπους που τον κατασκοπεύουν, όταν το ίδιο το Facebook πλουτίζει με τη συλλογή δεδομένων των πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS